Merinos ırkı koyun yetiştireceğiz

Milletvekili Uslu, Çorum’da tarım ve hayvancılığın desteklenmesine dair neler yapıldığını özetledi

13 Ocak 2018 Cumartesi 12:52
Merinos ırkı koyun yetiştireceğiz

AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü  Orhan Sarı'yı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler alıp değerlendirmelerde bulundu. Kurum idareci ve personeli tarafından bina girişinde karşılanan Uslu, daha sonra il müdürünün odasında brifing aldı.

Uslu, Çorum’da tarım ve hayvancılığın desteklenmesine dair şu bilgileri verdi;

*Girişimlerimiz sonucu Çeşitli afetler nedeniyle zarar gören üreticilerimiz için 29 Kasım tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçları bir yıl süre ile ertelendi.

* Çorum ilimiz ve ilçelerimizde yaklaşık 2.489 çiftçimiz borç ertelemesinden yararlanmıştır.

* Çorum hububat üretimi kapsamında çiftçilerimize mısır üretimi için proje hazırlayarak çalışmalarımıza başlıyoruz.

* 15 Yılda Çorum’a 1,4 Milyar TL (Katrilyon) Tarım ve Hayvancılık Desteklemesi sağladık. Tarım ve Hayvancılık alanında ürün çeşitliliği ve verimliliği artırarak Çorum’u ülkemizde daha çok söz sahibi yapmaya kararlıyız.

* Yapılan desteklemeler, işlenen tarım arazilerinde iyileştirmeler, zirai sulama çalışmaları ile 15 yılda Çorum’da tarımsal üretim değerinde % 364 oranında artış sağlanmıştır.

* Çorum’da hayvancılığın gelişmesini desteklemek için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Merinos Irkı Koyun yetiştiriciliği için çalışmalar başlatıldı.

*2005 yılında 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanunu çıkartılarak çiftçilerimizin korunması sağlanmıştır.

*Yapılan desteklemeler, işlenen tarım arazilerinde iyileştirmeler, zirai sulama çalışmaları ile 15 yılda Çorum’da tarımsal üretim değerinde % 364 oranında artış sağlanmıştır.

Son Güncelleme: 13.01.2018 20:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.