Muhtarlar Ece Banyo için devrede

Muhtarlar Ece Banyo'nun Çorum'un istihdamına verdiği katkıya dikkat çekerek, destek sözü verdiler.

05 Temmuz 2018 Perşembe 01:07
Muhtarlar Ece Banyo için devrede

Çorum merkez mahalle muhtarları Ece Holding’i ziyaret etti.

Çorum Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan ve Türkiye’nin ikinci büyük vitrifiye seramik üretim tesisi olan Ece Holding’e bağlı Ece Banyo’yu ziyaret etti.

Ziyarete Çorum Muhtarlar Derneği Başkanı ve Buharaevler Mahallesi Muhtarı Abdulkadir Erdoğan ile Üçdutlar Mahallesi Muhtarı Mehmet Bölükbaş ve Karakeçili Mahallesi Muhtarı Mehmet Aydın katıldı.

Ziyarette muhtarlar, şehrimizin en çok istihdam sağlayan kuruluşlarından birisini tanıma fırsatı buldular. Ece Banyo yetkilileri muhtarlara fabrika hakkında bilgi verdiler ve birlikte üretim tesisini incelediler.

Muhtarlar gezi sırasında fabrikada çalışan işçilerle sohbet etme fırsatı buldular.

Ece Banyo hakkında bilgi veren yetkililer; “Sürekli büyüyen, kalitesi ile dünya markası olmayı başaran Ece Banyo'nun artan pazar payına paralel olarak üretimini de artırdığını ve bu gelişim ile beraber yeni istihdam oluşturduğunu ifade etti. Ece Banyo'nun, üretiminin %70’ini ihraç ettiği için, burada üretime katkı vermenin aynı zamanda bir memleket meselesi sayılacağını dile getirdiler.

Ece Banyo da çalışmak isteyen işçilerin, sendikalı, tüm iş ve işlemleri resmi, maaş ödeme günü, çalışma süreleri, sosyal haklar ve avantajlı emeklilik vadeden bir imkâna sahip olduğunu belirten yetkililer, işsizlik oranının çift haneli rakamlar ile ifade edildiği ülkemizde ve Çorum gibi bir Orta Anadolu kentinde, işçi bulmakta zorlandıklarını dile getirdiler.

Ece Banyo gibi hâlihazırda 800’e yakın istihdam sağlayan ve bu istihdamı artan üretimi ve yeni yatırımları ile yükseltmeyi hedefleyen bir firmanın, işçi bulmakta zorlanmasının normal bir şey olmadığını aktaran muhtarlar, bu konuyu kendilerine vazife edineceklerini ve hem iş arayan insanlara yardımcı olmak hem de böylesine ilimizin güzide bir kurumuna yardımcı olmak için her imkânı kullanacaklarını kaydettiler.

Son Güncelleme: 05.07.2018 01:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.