Onlara da e-reçete geliyor

Veteriner Hekimlerin satışa sunduğu tıbbi ürünler reçetelendiriliyor

10 Eylül 2017 Pazar 15:09
Onlara da e-reçete geliyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Veteriner Hekimlerin satışa sunduğu tıbbi ürünlerin reçetelendirilmesinde Elektronik Reçete uygulamasına (E-Reçete) geçiyor. Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO) düzenlenen toplantıda, 2018 yılı başında uygulamaya geçilmesi planlanan E Reçete Sistemi konusunda oda üyeleri bilgilendirildi. 

İHA'nın haberine göre, BVHO'nun ev sahipliğinde, Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi (BAOB) Ortak toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Harun Seçkin başkanlık yaptı.

VERİ TABANI OLUŞTURULACAK

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, Bakanlığın başta hayvancılık alanında veri tabanı oluşturulması amacıyla veteriner tıbbi ürünlerin satışı konusunda E-Reçete Sistemi'ne geçilmesi için gerekli yasal düzenlemeleri yaptığını belirterek, gelecek yılın başında E-Reçete uygulamasına geçileceğini hatırlattı.

SİSTEMİ TEST EDİN

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Veteriner Sağlık Ürünleri ve Halk Sağlığı Daire Başkanlığı Çalışma Grup Sorumlusu Arif Özkan söz alarak yeni uygulama ile ilgili bilgilendirme yaptı. E-Reçete Sistemine kullanıcı kayıt bilgilerinin girilmesi, ürünlerin reçetelendirilmesi konusunda sunum yapan Özkan, tüm yurtta 15 Temmuz-15 Eylül tarihleri arasında test uygulaması yapıldığını bilirdi.

Özkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayvan hastalıkları ile etkin bir şekilde mücadele etmek, bu alanda gerçekleştirilen uygulamaları kayıt altına alarak istatistiki bir veri tabanı oluşturmak ve gıda güvenliğini temin etmek amacıyla veteriner hekim reçetelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi ve muhafaza edilmesinin amaçlandığını kaydetti.





Son Güncelleme: 10.09.2017 15:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.