Pirinçte KDV yüzde 1 olmalı

Çorum Ticaret Borsası yönetim kurulu üyeleri Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş’ı ziyaret etti.

09 Aralık 2014 Salı 16:24
Pirinçte KDV yüzde 1 olmalı


Çorum Ticaret Borsası yönetim kurulu üyeleri Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş’ı ziyaret etti. 

Ziyarette Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, borsa çalışmaları ve belediye çalışmaları hakkında Başkan Hamza Karataş ile karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Pirinçteki KDV oranının un ve bulgurda olduğu gibi yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesi gerektiğini her fırsatta dile getirdiklerini belirten Bektaş, “Çeltik ve pirinç borsa kotasyonuna dahil. Geçtiğimiz yıl Osmancık’ta üyelerimiz ve ilgili kurumların katılımıyla bir çalıştay düzenledik. Burada başta çeltik üreticisi olmak üzere tüm üyelerimizin sorunları masaya yatırdık. Taleplerini dinledik ve bunlara özüm yolları aradık. Pirinçteki KDV oranının un ve bulgurda olduğu gibi yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesi gerekiyor. Her fırsatta bunu dile getiriyoruz. Esnafımızın sorunu bizim sorunumuzdur. Onların sorunlarıyla yakından ilgeliniyoruz. Bu sorunların çözümü noktasında elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Osmancık Belediyesi’nce her yıl geleneksel olarak düzenlenen Pirinç, Kültür ve Sanat Festivali’nin borsa ile birlikte düzenlenmesi konusunun da görüşlerini dile getiren Bektaş, pirinç festivalinin sadece Osmancık için değil, Çorum için önemli bir kültürel organizasyon olduğuna dikkat çekerek, bu organizasyonun bir parçası olmaktan gurur duyacaklarını sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Hamza Karataş ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, belediye olarak her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirtti.





İHA

Son Güncelleme: 09.12.2014 16:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.