Rekabet için işbirliği şart

Kobi ve Kümelenme Çalışmaları'nın iki yıllık sürecinin ele alındığı toplantıda, TSO Kümelenme Çalışmaları'nın meyvelerini vermeye başladığı vurgulandı.

28 Haziran 2013 Cuma 21:18
 Rekabet için işbirliği şart


TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, aynı sektörde yer alan firmaların birbirlerinin rakibi olmadığını, dünya ile rekabet edecek hale gelmek için bir arada hareket ederek, iş birliği yapmanın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

TSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen Kobi Kümelenme Çalışmaları masaya yatırıldı. TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fikret Tepençelik'in başkanlığında gerçekleştirilen panelde, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanı Emrah Sazak, Yalın Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi Hüsrev Yaman, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve Dura Makine Sahibi Macit Çubuk konuşmacı olarak yer aldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Çorum'un gerçek gücünü ortaya koyması için değerlerini çok iyi bilerek adım atması gerektiğine inandığını, KOBİ İşbirliği ve Kümeleşme Projesi'nin bu açıdan büyük bir önem taşıdığını vurguladı.

Rekabet edilebilirliğin daha üst seviyelere taşınması gerektiğine işaret eden Başaranhıncal, aynı sektörde faaliyet gösteren firmaların, birbirlerinin rakibi olmadığını, asıl rekabetin küresel pazarda yaşandığını söyledi.

Başkanı olduğu Toprak Sanayiciler Kooperatifi'nin kuruluş yılının 1973 olduğunu hatırlatan Çetin Başaranhıncal, "Bugün bizim önemini kavramaya çalıştığımız ve hayata taşımaya çalıştığımız kümelenme olgusunu, yıllar önce dedelerimiz görmüş ve doğru adımı atmışlar. Bugün Çorum anahtar teslimi fabrika yapan fabrikalara sahip. Kabiliyetimizi artırmışız ancak dedelerimizin bize bıraktığı kollektif hareket etme kabiliyetinde zayıf kalmışız. Sektör olarak büyümek şart. aynı iş kolunda yer alan firmalar, birbirlerini rakip olarak görmemeli. Aynı geminin içerisindeysek, birlikte hareket etmeliyiz. Çorum'da duayen sanayicilerimizin, işbirliğinden kaçma gibi bir lüksü olamaz." dile sözlerini tamamladı.

Panelin devam eden kısmında, TSO Makine Gurubu Temsilcisi Halil Arkın ve panelistler konuşma yaparak, kümeleşmenin geldiğini noktayı ve yapılan çalışmaları ele aldı.


Son Güncelleme: 29.06.2013 10:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.