Sağanak yağmur çeltiği vurdu

Sağanak yağmur çeltik üreticilerini mağdur etti

20 Eylül 2017 Çarşamba 12:21
Sağanak yağmur çeltiği vurdu

Çorum’da, Osmancık ilçesinin önemli ürünlerinden biri olan çeltikte hasat çalışmaları sürerken yağan sağanak yağış üreticileri mağdur etti.

İlçede akşam saatlerin de başlayan sağanak yağış Ardıç, Ovacıksuyu, Sekibağı, Kumbeli Kalise ve Hacıhamza’da etili olurken; biçerdöverlerle gün içerisinde hasadı yapılan ve traktör römorkları ile haramlara taşınarak kurutmaya bırakılan çeltikler yağmurlardan ıslandığı belirtildi.

Toplam 21 bin dönüm alanda Osmancık-97 çeşidi çeltik akim alanın gerçekleştiği Osmancık'ta bir dönümden ortalama 900 kg çeltik verimi olduğu, toplamda 20 bin ton çeltik ürün hasılatın gerçekleşeceği tahmin edildiği ve Türkiye’de tüm çeltik ekim alanlarının yüzde 2’sine tekamül ettiği bildirildi.

İlçenin en önemli gelir kaynağın çeltik ürünü olduğunu ifade eden üreticiler, çeltiğin sulak alanda yetişmesi nedeniyle ekim esnasında yaşanan sorunlar gün geçtikçe artığını ve özellikle maliyetleri artıran yabancı ot mücadelesinin başlı başına bir sorun oluşturduğunu savundu. Bilinen etkin maddelerle yapılan zirai mücadelede bağışlık kazanması nedeniyle çeltik bitkisinde hastalık ve zararlılara karşı mukavemetinin düştüğü kaydedildi.







İHA









Son Güncelleme: 20.09.2017 12:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165