Şimdi mobilya alma zamanı

Mobilyada KDV'nin yüzde 8'e indirilmesi hem tüketiciyi hem de üreticiyi umutlandırdı.

01 Kasım 2018 Perşembe 14:15
Şimdi mobilya alma zamanı

Mobilyada KDV oranının indirilmesi tüketiciyi olduğu kadar esnafı da heyecanlandırdı. Enflasyonla topyekûn mücadele programı kapsamında yapılan %10 indirim sonrası, mobilyada KDV’nin yıl sonuna kadar %18 den %8'e düşürülmesinin, daralmaya başlayan sektörü canlandıracağı umut ediliyor.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Orman ve Ağaç Ürünleri grubu Meclis Üyesi Murat Erdal, konuya ilişkin açıklamasında, mobilya almak isteyen tüketiciler için en uygun zaman olduğunu söyledi. Çorum halkının mobilya alış verişlerinde özellikle yerli esnafı tercih etmelerini isteyen Erdal, “Bu yıl ekonomideki gelişmeler nedeniyle mobilya sektöründe olumsuzluklar yaşanmıştı. KDV’de indirim kararı açıklanır açıklanmaz sektörümüzde olumlu bir hava yaşanmaya başlamıştır. Satışlarımızın canlanmasına ve iç piyasanın bu dinamiğe ihtiyacı vardı. Bu indirim hem üreticiye, hem mağazacıya, hem de tüketiciye fayda sağlayacaktır.” dedi.

Son Güncelleme: 01.11.2018 14:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.