Son günler yaklaşıyor

Emlak ve Çevre Temizlik Vergilerinin 2. taksit ödeme süresi bu ay sonu sona eriyor

15 Kasım 2017 Çarşamba 17:59
Son günler yaklaşıyor

Emlak ve Çevre Temizlik Vergilerinin 2. taksit ödeme süresi 30 Kasım’da sona eriyor.

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu ve 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince alınmakta olan emlak vergisi ve çevre temizlik vergilerinin ikinci taksidinin ödeme süresinin 30 Kasım 2017 günü sona ereceğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, mükelleflerin vergilerini zamanında ödemeleri için hatırlatmada bulundu.

ÖDEMELERİ SON GÜNE BIRAKMAYIN

Yabacıoğlu,“Emlak Vergisi olarak bilinen bina, arsa, arazi gibi gayrimenkul sahibi vatandaşların her yıl iki taksit halinde Mayıs-Kasım aylarında ödenmesi gereken verginin 2. taksidinin ödeme süresi bu ay sona eriyor. Mükelleflerimiz cezai işlemle karşılaşmamaları ve sıkışıklığa meydan vermemeleri için Emlak Vergisi ve İşyerlerine ait Çevre Temizlik Vergilerinin 2. taksit ödemelerini belediyemiz vezneleri, Denizbank ve Halkbank Şubelerinden ödeyebildikleri gibi, internet üzerinden belediyemizin web sayfasından kredi kartı ile online ödeyebilirler. Ayrıca belediyemizin bir başka hizmeti olan 333 0 333 numaralı telefonu arayarak telefon bankacılığı sistemi ile de ödeme yapabilirler. Belediye veznelerimiz ay sonuna kadar Cumartesi günleri saat 10.00-16.00 arası açık tutulacak. Bu şekilde hafta içi ödeme yapamayan mükelleflerimiz hafta sonu Cumartesi günleri de ödeme yapabileceklerdir. Hemşehrilerimizin bu konuda duyarlı davranacağına inanıyorum.”dedi.

EMLAK VASFINDA DEĞİŞİKLİK VARSA

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Arsa veya arazi iken üzerine bina yapılarak veya imar uygulaması neticesinde vasfı değişen gayrimenkullerin değişiklik beyanları da Belediye’ye bildirilmesi zorunludur. Ayrıca satın alınan gayrimenkullerin üç ay içerisinde yine Belediye’ye bildirilmesi gerekmektedir. Bu işlemleri yapmayanlar vergi ziyai cezasına ve gecikme cezalarına maruz kalmaktadır dedi.

YAPILANDIRMA AKSAMAMALI

Yabacıoğlu, “Geçtiğimiz yıl ve bu yıl çıkartılan yasalarla Emlak Vergi, su borcu gibi belediyemize olan borçlar faizlerin çoğu silinmek suretiyle uzun vadede taksitlendirmişti. Bu kanunlarla borçlarını ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımız için çok büyük kolaylık sağladı. Yapılandırmanın bozulmaması ve eski haline dönerek borçların artmaması için taksitleri aksatmamak gerekiyor. Bu vesile ile hemşehrilerimize hatırlatmış olalım.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165