Tatil üretim ve ihracatı düşürür

Çenesiz, “Türkiye üretmeli ve ihraç etmeli” dedi.

11 Ağustos 2017 Cuma 10:36
Tatil üretim ve ihracatı düşürür

Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı Erdem Çenesiz,
Türkiye Seramik Sektörü"nün Kurban Bayram tatilinin üretim ve ihracatta düşüşe sebep olacağı için uzatılmaması gerektiğini söyledi.


Ülkenin geleceği ve gelişimi adına sanayicinin üretim ve  ihracat için geçirdiği bir saniyenin bile çok kıymetli olduğunun altını çizen Çenesiz,


“Dünya ülkeleri ile yaşadığımız acımasız rekabet ortamında bir adım önde olmak adına daha çok çalışmaya, daha çok ihraç etmeye ihtiyacımız var” dedi.


Türkiye’nin, beklentileri aşan yüzde 5’lik ekonomik büyüme oranı ile G20 ülkeleri içinde Endonezya ile birlikte en hızlı büyüyen üçüncü ülke olduğunu dile getiren Çenesiz, “AB ortalamasının yüzde 1,7 olduğu bir ortamda Türkiye, gelişmekte olan ülkeler içerisinden ayrışarak ekonomik büyüme bakımından oldukça önemli bir seviyeye ulaşmıştır. Bu başarının arkasındaki hayati etken Türkiye'nin çalışkanlığı ve üreticiliğidir.

Coğrafi konumu bakımından tehditlere maruz kalan ülkemizin, durmaksızın çalışmaya ve üretmeye ihtiyacı vardır. Bu etkenler düşünüldüğünde çalışkan ve azimli Türk insanı için, tatilin olması gerektiği sure içinde yaşanması ve uzatılmaması daha doğru olacaktır” şeklinde açıklama yaptı.


Son Güncelleme: 11.08.2017 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.