Temel ihtiyaç maddeleri denetimde

Ticaret İl Müdürlüğü döviz kurlarındaki yükselişler nedeni ile fiyatların arttırıldığı imajı veren işletmelere karşı denetim başlattı.

07 Eylül 2018 Cuma 15:37
Temel ihtiyaç maddeleri denetimde

Çorum Ticaret İl Müdürlüğü tarafından döviz kurlarındaki yükselişler nedeni ile bazı mal ve hizmet maliyetlerini etkilemediği halde fiyatların arttırıldığı imajı veren işletmelere karşı denetimler başlatıldı.

Ticaret Bakanlığı’nın, döviz kurundaki artışı geçici dalgalanmaları bahane edip fiyatları artıran işletmelere yönelik 81 ilde eş zamanlı denetim başlatmasının ardından Çorum Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ildeki işletmelerde denetim yaparak fiyatları inceledi.

Denetimlere Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım da katıldı. Yıldırım, İl müdürlüğü personeli ile Çorum’da faaliyet gösteren büyük marketleri denetleyerek, fiyatlardaki artışı ile ilgili rapor tuttu. Denetim ekipleri fiyatların aylık değişimlerini incelerken, normalin üzerindeki artışlarla ilgili işlem başlattı. Halkın yoğun talep gösterdiği temel ihtiyaç maddelerini denetleyen ekipler, son tüketici fiyatlarıyla mevcut ürünün içeriğinin fiyatıyla uyumunu karşılaştırdı. Ekipler ayrıca raflardaki fiyat ile kasadaki fiyatın uyuşup uyuşmadığına baktı.

Çorum’da faaliyet gösteren marketleri denetleyen ekipler, ürünlerin 3 aylık girdi raporlarını da inceledi. Ürünün geliş fiyatı ile marketteki fiyatları karşılaştıran ekipler, haksız kazanç sağladığı belirlenen firmaları Ankara’da Rekabet Kurumu’na bildireceğini ve firma ile ilgili gerekli işlemin yapılacağını açıkladı.

İHA

Son Güncelleme: 07.09.2018 15:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165