‘1 Mayıs Taksim’den ibaret değil’

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma...

24 Nisan 2014 Perşembe 10:32
 ‘1 Mayıs Taksim’den ibaret değil’


Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nda emek, dayanışma ve kardeşliğe sahip çıkacaklarını bildirdi.

Önemli olanın mekânlar değil, emek, dayanışma ve kardeşlik olduğunu belirten Saatçi,  bazı konfederasyonların uzlaşmaz tutumunu anlamanın mümkün olmadığını, kardeşliğe zarar veren yaklaşımlardan herkesin uzak durması gerektiğini belirterek, “Biz Diyarbakır’da  kazandıklarımızı kutlayıp, yeni hak taleplerimizi haykıracağız. Sözün nerede söylendiği değil içeriği önemlidir.   Taksim’in kutsal bir mekan değil. Taksim Türkiye’yi uluslararası arenaya şikâyet etme mekânı haline getirilmek istenmektedir. Taksim dayatması, bir senaryodur. 1 Mayıs’ta 'kapitalizme, emperyalizme, siyonizme karşıyız' diye haykırılması gerekirken, sermayenin kapitalizmin sözcüleri ile kol kola olup, kaos arayışına girmek anlaşılır bir durum değildir." dedi.

Emek ve Dayanışma Bayramı 1 Mayıs’ın Taksim’den ibaret olmadığını belirten Saatçi, şöyle dedi; “Güzel yurdumuzun her köşesi çok önemli, çok değerlidir. 1 Mayıs’ı bir mekâna sıkıştırmak doğru değil. Dün neden Taksim diyorsak bugün Diyarbakır dememizde bir sakınca yoktur. Taksim ısrarımızı tam olarak anlatmazsak Diyarbakır’ı anlayamayız. Emek ve dayanışma bayramına, kardeşliğimize Diyarbakır'da sahip çıkacağız.

Bundan 4 yıl önce Taksim kutlamalara kapalıydı. Dünya görüşü farklı 6 konfederasyon bir araya gelerek, 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamaya karar aldık. TÜRK-İŞ Genel Başkanının başkanlığında bir araya geldik. Ama DİSK ve KESK’in birlikteliğe zarar veren yaklaşımlarıyla o gün orada TÜRK-İŞ Başkanına söz hakkı verilmedi, kürsü işgal edildi. Memur-Sen Genel Sekreteri darp edildi. Buna rağmen ikinci yıl yeniden 5 konfederasyon 1 Mayıs’ı kutladık, yine benzeri olaylar oldu. KESK ve DİSK emeğe ve dayanışmaya aykırı davranışlarda bulundu. Geçen yıl bir araya geldik birlikte kutlayalım, 'Taksim olsun' dedik. 1 Mayıs’ı birlikte kutlamayı, bildiriyi ise ayrı ayrı yapmayı kararlaştırdık. Biz toplantıya başladıktan sonra DİSK bireysel olarak Taksim’de kutlama yapacağını duyurdu. TÜRK-İŞ’e de KESK’ ten resmi bir yazı geldi. Yazıda ‘ITUC Uluslararası Sendikalar Birliği Genel Sekreteri Taksim’de 1 Mayıs kutlamalarına katılacağı için ITUC üyesi olamayan Memur-Sen ve Kamu-Sen üyeleri katılmasın’ diyor. Bu davranış emek hareketiyle örtüşmeyen gayri ahlaki bir tutumdur. Biz bu hareket üzerine Çanakkale ruhuna yaraşır bir kutlama yapmak için uygun mekân olarak geçen yıl Çanakkale’yi seçtik ve burada emek bayramımızı kutladık. Gayri ahlaki tutumlara tepki gösterdik.

Başkalarının hukukuna zarar vermeden toplumda kaos oluşturmadan hepsinden önemlisi çatışma, gerilim üretmeden 1 Mayıs'ı kutlamalıyız. Biz Diyarbakır’da milletçe kardeş olduğumuzu haykıracağız. Biz barışın kalıcı olmasını ve kardeşlik kültürün yaygınlaşmasını istiyoruz. 1 Mayıs'ta Diyarbakır'da kazandıklarımızı kutlayıp, yeni hak taleplerimizi haykıracağız. 1 Mayıs'ta daha mutlu bir dünya için tekliflerimizi dile getireceğiz. Kardeşlik mesajı vereceğiz. Haklar için, özgürlükler için, demokrasi için, adalet için 1 Mayıs'ta Diyarbakır’da, İstasyon Meydanı’nda olacağız.”







Son Güncelleme: 24.04.2014 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.