1 yılda 3 bin eve yardım yapıldı

İskilip Kaymakamlığının “Çınarlarımızı Unutmadık” sloganı ile sürdürdüğü projenin kapanış toplantısı İskilip Halk Kütüphanesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

06 Nisan 2016 Çarşamba 12:55
1 yılda 3 bin eve yardım yapıldı

İskilip Kaymakamlığının “Çınarlarımızı Unutmadık” sloganı ile sürdürdüğü projenin kapanış toplantısı İskilip Halk Kütüphanesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Yapılan açıklamaya göre, Toplantıya Kaymakam Şuayip Gürsoy, Belediye Başkanı Recep Çatma, kurum amirleri, mahalle muhtarları, proje uygulayıcıları ve davetliler katıldı.

Kapanış toplantısında Kaymakam Şuayib Gürsoy, Proje kapsamında bir yılda 6 grup halinde 3 bin 434 evin gezildiğini, ilaç, malzeme, gıda, kömür, hastanede tedavi hizmeti, temizlik, ihtiyaç maddesi yardımı gibi geniş kapsamlı hizmet verildiğini, yaşanılması güç olan evlerin tadilatının yapıldığını belirtti. Gürsoy “Yaşlı ve evde bakıma ihtiyacı olan büyüklerimize karşı resmi kurumlarımızın kolaylaştırıcı hizmet sunmaları önemlidir. Proje kapsamında 14 uygulayıcımız büyük bir fedakârlıkla çalışmışlardır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız hizmetin aksamadan yürümesi için üzerine düşeni titizlikle yapmış, Belediye Başkanlığımız gereken desteği vermiştir. En çok dua aldığım projelerden birisi olduğuna inanıyor ve bunun mutluluğunu yaşıyorum. Emeği geçen herkese ayrı, ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Recep Çatma yaptığı konuşmada sosyal belediyeciliğin önemine vurgu yaparak bu hayırlı hizmeti gerçekleştiren başta Kaymakam Şuayip Gürsoy olmak üzere, proje uygulayıcılarına ve emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Çatma; “ Peygamberimiz (S.A.V) bir hadisi şerifinde ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ buyurmuşlardır. Bu yolda alınan dualar dünyaya bedel. Belediye olarak iki yıldır bir taraftan altyapı çalışmaları ile uğraşırken bir yandan da 5 kişilik bir ekiple İskilip genelinde yardıma muhtaç, mağdur ailelerin tespit çalışmasını yürütüyoruz. Çalışmamızın sonuna geldik. Tamamlandıktan sonra Kaymakamlığımız, Sosyal Hizmet Merkez Müdürlüğümüz ve ilgili kurumlarla değerlendirme yapıp neler yapabileceğimizi belirleyeceğiz. Asli görevimiz mağdur hemşerilerimizin elinden tutmaktır.” dedi.   

 

Son Güncelleme: 06.04.2016 13:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.