10 kasım Anma mesajları

Ziraat Mühendisleri odası İl Temsilcisi Necati Gül, 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yayınladı.

09 Kasım 2016 Çarşamba 10:15
10 kasım Anma mesajları

Ziraat Mühendisleri odası İl Temsilcisi Necati Gül, 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yayınladı.

Gül, açıklamasında;
“O'nu kaybetmenin hüznünü yaşarken, O'na olan inancımızı bir kez daha tazeliyoruz.


Cumhuriyetimizin kurucusu, eşsiz komutan ve büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin yıl dönümünde  minnetle ve şükranla yâd ediyorum.


Türk Milleti; “İmkânı olan değil, İmanı olan kazanır” diyerek; iradesi, duası ve kurtuluş mücadelesi ile her türlü sıkıntının üstesinden O'nun önderliği ile gelmiştir.


Hayatını, ülkesi ve milletine  adayan Atatürk'ün  bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti, kadim medeniyeti üzerinde yükselecek ve yükselmeye devam edecektir. Aziz  Türk Milleti binlerce yıldır olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde tüm güçlükleri yenecek  her türlü sıkıntının üstesinden mutlaka gelecektir.


Milli ve manevi değerlere sahip çıkan; demokratik, laik ve çağdaş değerlerle oluşturulmuş 'en büyük eser' olan Türkiye Cumhuriyeti'nin emanet edildiği   nesiller; Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu yolda doğruluktan, eşitlikten, adaletten ve demokrasiden vazgeçmeden, bu emaneti koruyacak ve  bunu  en büyük görev olarak kabul edecektir. 
Bu duygu ve düşüncelerle bu cennet vatanı bizlere emanet eden, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha saygı ve rahmetle yâd ediyorum. Ruhu şad olsun.”dedi.

'ŞÜKRANLA ANIYORUZ'

Ak Ocaklar Çorum İl Yönetim Kurulu Adına İl Başkan Yardımcısı Kutay Külcü 10 Kasım münasebetiyle bir açıklama yaptı.

Külcü, açıklamasında şunları ifade etti;


“Cumhuriyet'in kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ü, ebediyete intikalinin        78. yıldönümü olan bugün sevgi, saygı ve gönül borcu duyarak rahmetle anıyoruz. 


Milletimizin, kendisine aydınlık yarınların kapılarını açan büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığını ve sevgisini, ülkenin dört bir yanında ortak bir düşünce ve ortak duygularla ifade ettiği, O’nun aziz hatırasının ortak hislerle yad edildiği bugün; herkese düşen en büyük görev; ''O’nu ve en büyük eseri olan Cumhuriyet'i anlamak, Cumhuriyet'in değerlerini her koşulda korumak, onun ideallerini, en ileri bir demokrasi bilinciyle hayata geçirmek ve böylece Ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaktır. Eşsiz komutan, kurtuluş sürecinde tüm gücünü ulusuna olan güveninden ve inancından almıştır. Milletinin bağımsızlık ve özgürlük tutkusunu harekete geçirerek, ülkemizi parçalamak isteyenlere karşı büyük bir zafer kazanmış; askeri zaferini, kurduğu Cumhuriyet ve onu tamamlayan demokrasi ile taçlandırmıştır. Başlattığı savaşı, tüm ezilmiş ulusların davası olarak gören büyük önder, en güç koşullar altında bile insanımıza güvenilmesi, umudun hiçbir zaman yitirilmemesi gerektiğini bizlere öğretmiş ve milletimizin neleri başarabileceğini herkese göstermiştir. Böylece Türk tarihini şekillendirmekle kalmamış, dünya tarihine de damgasını vurmuştur. Büyük lider, milletinden aldığı güç ve destekle, vatanın kurtarılmasına öncülük etmiş, halk egemenliğine dayanan, yeni ve modern bir devlet kurarak, güzel yarınların temellerini atmıştır. Bireyi yurttaş konumuna yükselten Cumhuriyet rejimini kurarak, yurttaşlar arasında eşitliği sağlamış ve böylece herkese ülke yönetimine katılma ve ülkenin geleceğini belirleme hakkı vermiştir. Millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet'in kurulmasıyla birlikte ülkemiz, uygarlık yolunda önemli ilerlemeler kaydetmiş, geleceğine güvenle bakan bir ülke durumuna gelmiştir. Bugün kendisini yeniden anan Milletimiz, O'nun kurduğu Cumhuriyet'le haklı olarak gurur duymaktadır. Ve Milletimiz, tüm dünyanın övgüsünü kazanan değerli Atası'nı, açtığı yolda ilerleyerek, gösterdiği hedeflere ulaşmak için çaba göstererek, demokratik Cumhuriyetimizi yeni eserlerle yücelterek, tüm kurum ve kurallarıyla sonsuza değin yaşatacaktır. Ulusumuzun ışık kaynağı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, aydınlık Türkiye'nin sembolü, büyük önder ve düşünce adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün yurttaşlarımızın gönlündeki erişilmez yeri hiçbir zaman değişmeyecektir.  


Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 78. yılında, bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. “



'ATATÜRK'Ü ASLA UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ'

Milliyetçi Hareket Partisi 
Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 78. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Onan mesajında şunları ifade etti; 

"Türkiye
’nin en kutsal değerlerinin sahipsiz olmadığı “Kutlu bir Türk milliyetçisi olan ve mücadelesiyle mazlumlara öncü ve önder olan GaziMustafa Kemal Atatürk’ü asla unutmayacağız, unutturmayacağız”  
Tüm devlet ve milletlerin saygı ve sevgisine mazhar olan Ulu Önderimiz Atatürk, mazlumlara da öncü ve önderlik etmiştir. O, insanlık tarihinin en kanlı savaşlarından Türk milletini yeniden aydınlığa kavuşturan büyük bir kahramandır. Unutulmamalıdır ki Atatürk, Türk olarak yaradılışını olağanüstülük olarak gören büyük bir Türk milliyetçisidir. Bağımsızlık yolunda ölümü hiçe sayan o büyük insan, gerçek bir ülkü devidir. Umudunu ve güvenini kaybeden bir milleti büyük bir badireden muasır medeniyetler seviyesine yükseltmeyi bilen Mustafa Kemal Atatürk, sakat zihniyetler ne derse desin, ne yaparsa yapsın sonsuza kadar unutulmayacak ve unutturulmayacaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 78. yıl dönümünde minnet ve rahmetle yad ediyor; açtığı yolda ve gösterdiği hedefe durmaksızın yürüyeceğimize ant içiyoruz”

Aydın'dan 10 Kasım mesajı

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 78’nci yılında rahmetle andıklarını ifade ederek konu ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Aydın, yayınladığı mesajında şunları ifade etti;


“Büyük lider, hürriyet mücadelemizin yolbaşçısı, devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 78’inci yılında O’nu minnet ve rahmetle anıyoruz.


Bugün hür bir vatanda, şeref ve haysiyetimizle dünya milletler cemiyeti içerisinde muteber şekilde yaşıyorsak; bunu büyük lider Atatürk ve yol arkadaşlarına borçluyuz. Ancak ne yazık ki Atatürk düşmanları, Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne nefret tohumları ekmiştir. O’nun kişiliğine, liderliğine, ilke ve inkılaplarına saldıran, O’nu yok saymaya, değersizleştirmeye çalışan fitne fücurlar, arsız faaliyetlerini hayasızca sürdürmektedir.


Kimi samimiyetsizlerin 29 Ekim kutlaması yaparken bile Atatürk’ün adını ağzına almaktan imtina ettiklerini, kimilerinin de açık açık Atatürk’e dil uzatmaktan çekinmediklerini görüyoruz. Peki ne yapmıştır Atatürk? Bu toprakları işgalcilerden temizlemek, bağımsızlığımızı kazandırmak, Türk milletine en değerli mirası Cumhuriyeti hediye etmek bu güruhu neden rahatsız etmektedir? Bu çevrelerin, Atatürk’ün hayatı boyunca mücadele ettiği emperyalistlerle irsiyet ve zihniyet ilişkileri mi vardır?
“Demokrasi ilkesi, egemenliği kullanan aracı ne olursa olsun, esas olarak milletin egemenliğe sahip olmasını ve sahip kalmasını gerektirir.” diyen Atatürk, demokrasinin önemini bu sözlerle dile getirmişti.Öte yandan ülkemiz 15 Temmuz ihanetini yaşamıştır. Demokrasiyi özümseyemeyen, silah gücü ile halkı dize getirebileceğini sanan,  kendi insanına kurşun sıkan, millet iradesinin tecelli ettiği TBMM’yi bombalayan bu ihanet şebekesi çok şükür geri püskürtülmüştür. Askeri ve polisiyle yek vücut olan Türk Milleti çetin bir mücadele sergileyerek, tankların üzerine çıkarak, namlunun ucunda hayatını ortaya koyarak demokrasiye sonuna kadar sahip çıkmıştır.  Türk milleti, ne olursa olsun demokrasiden taviz verilmeyeceğini, silahların gücünün değil, halkın imanının galip geleceğini ve büyük lider Atatürk’ün izinde olduğunu bir kez daha göstermiştir.Atamızın, silah arkadaşlarının ve aziz şehitlerimizin sayesinde yaşadığımız bu topraklarda; bugün gözlerimizden yaş, yüreğimizden acı, evlerimizden ateş eksik olmuyor. Mehmetçiğimiz kalleş saldırılarla şehit ediliyor, masum insanlarımız vahşice katlediliyor. Gözünü kan, yüreğini kin ve nefret bürümüş, hayatını bu ülkenin paramparça edilmesine, ayrıştırılmasına, Cumhuriyetin kazanımlarının yok edilmesine adamış ve küresel aktörlerin kuklası PKK, IŞİD ve başka terörist örgütler, Türkiye Cumhuriyet Devleti üzerinde hain hamlelerini birer birer yapıyor.

Fakat herkes şunu bilsin ki; ülkemize yılan gibi çöreklenen, salyalarını akıtarak sokaklarla kol gezen, bombalı saldırılarla bu milleti sindirmeyi ve yıldırmayı hedefleyen, insanlarımızın can güvenliği endişesi ile yaşamasına neden olan, huzurumuza kast eden, tek vücut olmamızı kabullenemeyen bölücü odaklar, çeteler ve bunların hain işbirlikçileri ve gafil destekçileri; bundan önce defalarca kez olduğu gibi, yine başaramayacaklardır.
Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen olarak; her zeminde, her koşul altında Büyük Atatürk’ün emanetlerini koruyarak, vatanımızın her karış toprağına gözbebeğimiz gibi bakacağız, teröristlere ve onların kalleş yapılanmalarına müsaade etmeyeceğiz, Atamızın bıraktığı değerlere sahip çıkacağız, Cumhuriyetimizi gelecek yüzyıllara taşıyacağız.Gelecek nesillerin emanetini omuzlarında taşıyan Türk eğitimcileri olarak bilinmesini istiyoruz ki; Başöğretmenimiz Atatürk’ün açtığı kutlu yolda mücadelemizi yılmadan, yorulmadan ve asla yılgınlığa düşmeden sonsuza kadar sürdüreceğiz.

Bu vesileyle, devletimizin kurucusu büyük ve aziz Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 78’inci yılında saygı, minnet, özlem ve dualarla anıyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.”


KARADAŞ VE BAŞARANHINCAL'DAN 10 KASIM MESAJI

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erol Karadaş ile Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, 10 Kasım Atatürk’ün vefatının 78. yıldönümü ve Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.


Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve istiklal mücadelesinin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 78’ncı yıl dönümünde rahmetle ve şükranla andıklarını kaydeden Karadaş ve Başaranhıncal, açıklamalarında şunları dile getirdi.


“Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı ile yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmış, bağımsızlığını ilelebet yaşatma, azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir.  Atatürk, bizlere bağımsız bir ülke ve demokratik bir Cumhuriyet miras bırakmıştır. Hem milli mücadele, hem de Cumhuriyeti inşa sürecinde daima ileriye bakmış, ileriye yürümüştür. O’nun öncülüğünde Cumhuriyet döneminde hayata geçirilen inkılâp ve reformlar ile demokratik, modern ve hür Türkiye’nin temelleri atılmıştır.


Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan ve Anadolu halkının canlarını feda etme uğruna verdikleri mücadele, dünyada pek çok topluma örnek olmuştur. Atatürk'ün ardından bıraktığı eserin büyüklüğü milletimizin geleceğe gurur ve güvenle bakmasını sağlamaktadır.   Bu anlamda ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkararak, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde her alanda dünyanın önde gelen ülkelerinden birisi yapmak hepimizin asli görevidir. O’nun fikirlerini, ilkelerini, başarılarını yaşatmak ve ideallerini en ileri demokrasi bilinci ile hayata geçirmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Gelecek nesillerimizin de aynı bilinç ve inançla, bayrağı bizden devralacaklarına, cumhuriyetimizi daha müreffeh bir devlet haline getireceklerine inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklâl mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz” 

"Atatürk'ün Emaneti Yere Düşmeyecek"

AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, "Bağımsızlığını ve milletini her şeyin üstünde tutan bir neslin evlatları olarak bizler Atatürk’ün önümüze koyduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşma, hatta onu geçme hedefi doğrultusunda gece gündüz çalışıyoruz" dedi.


Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Milletvekili Ceylan, Atatürk’ün; 'Devletini en çok seven, ona en çok hizmet edendir' sözlerinde de dikkat çektiği gibi, bu hedefe yürümekten geri kalmayacaklarını vurguladı.


Ceylan, "Vatanını, milli ve manevi değerleri uğruna can veren ecdadımızın ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı emaneti yere düşürmedik bundan sonra da aynı azim, gayret ve heyecanla çalışmaya devam edecek ve ecdadımızın ruhunu şad edeceğiz" dedi

Ceylan'ın mesajı şu şekilde:


"Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 78. yıl dönümünde, onu rahmet ve minnetle anıyoruz.
Mustafa Kemal Atatürk, vatanına ve milletine çok yüce duygularla bağlı, vatan müdafaasını her şeyin üzerinde tutan, ulus sevgisi kıyaslanamayacak derecede büyük, maddi ve manevi tüm varlığını çok sevdiği milletine adamış bir devlet adamı ve komutandı. Zekası ve deha kişiliğiyle askeri ve siyasi alanlarda imkansız ve güç işlere imza atan Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük hayali, Türk milletinin medeni ve refah seviyesi yüksek bir millet olarak varlığını sürdürmesi ve muasır medeniyetler seviyesine çıkmasıydı. Bunun için canı pahasına mücadele etti

Bağımsızlığını ve milletini her şeyin üstünde tutan bir neslin evlatları olarak bizler Atatürk’ün önümüze koyduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşma, hatta onu geçme hedefi doğrultusunda gece gündüz çalışıyoruz. Yüz binlerce eğitim yuvası, binlerce hastane, havaalanları, hızlı trenler, yerli savunma sanayi, adalet sarayları, yerli uydular, köprüler, bulvarlar ve daha nice hizmetle ülkemizi dünya devletlerinin parmakla gösterdiği bir ülke haline getirdik. Vatanını, milli ve manevi değerleri uğruna can veren ecdadımızın ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı emaneti yere düşürmedik bundan sonra da aynı azim, gayret ve heyecanla çalışmaya devam edecek ve ecdadımızın ruhunu şad edeceğiz.


Bu düşüncelerle, vefatının 78. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm silah arkadaşlarını, gazilerimizi ve vatanı uğruna şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimizi, 15 Temmuz darbe girişiminde göğsünü mermilere ve bombalara siper eden, milli iradeyi koruma uğruna tankların altına yatan demokrasi şehitlerimizi tekrar rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."


Çorum Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Hattab İmal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 78. vefat yıl dönümü münasebetiyle anma mesajı yayınladı. İmal mesajında;

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 78. yıl dönümünde rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyorum.
Aziz Atatürk; 57 yıllık kısa ömrüne adeta koskoca bir tarih sığdırmıştır.

Cepheden cepheye koşmuş, gönülden gönüle akmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik yaparak milletimizin kalbinde taht kurmuştur.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; inançlarının derinliği, heveslerinin yüksekliği, ufkunun genişliği, Türk milletine duyduğu engin sevgisiyle anlamak, bu şekilde hakkını teslim etmek lazımdır.Elbette her fani gibi devletimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Atatürk de 78 yıl evvel hayata gözlerini yummuştur.Fakat geride bıraktığı hatıralar, emanet ettiği büyük miras, üzerinde titrediği bağımsız yaşama azmi ilk günkü kadar taze ve heyecan vericidir.Her ne kadar milli varlık ve bekamız üzerinde sinsi oyunların, karanlık hesapların projelendirip sahnelenmesi için özel bir çaba sergilense de Türk milleti kurucu değerlere sonuna kadar bağlı ve sadıktır.10 Kasım’ı bir matem günü olarak görmek ve anmak yerine aziz Atatürk’ün mücadeleci kişiliğini, milli hasletlerini, bilime hürmetini ve manevi yönünü daha iyi tanımak, tanıtmak için eşsiz bir fırsata dönüştürmek gerekmektedir.
Aziz Atatürk hiç kimseyi aldatmadan, ülkesi ve milleti için koyduğu hedeflere yılmadan yürüyerek; aleyhinde bulunan çevrelere, yolundan çevirmeye çalışan odaklara aldırmayarak önündeki tüm engelleri birer birer aşmasını bilmiştir.Dün olduğu gibi bugün de Türkiye Cumhuriyetine, onun banisi Gazi Atatürk’e ve büyük Türk milletine düşman olanlar vardır ve tarihte de olacaktır. Bize düşen bütün bu değerlerimize sahip çıkmaktır. Devletimiz ve topraklarımız üzerinde hevesleri olanların heveslerini kursaklarında bırakmaktır.Aziz Atatürk, yedi düvelin hevesini kursağında bırakmayı başarmıştır.Nitekim Türk milletinin umudu olmuş, Türk vatanına yepyeni bir çığır açmıştır.Anadolu'ya hapsedilen, bağımsızlığına göz dikilen bir büyük milleti Milli Mücadele etrafında toparlayarak Kurtuluş Mücadelesini zaferle taçlandırması biz Ülkücü Hareket nazarında büyük bir zafer ve eşsiz bir kahramanlık örneğidir. Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e vefatının 78. yıl dönümünde Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.Ruhu şad, mekanı cennet olsun.” dedi… 

Son Güncelleme: 10.11.2016 10:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165