112 çalışanlarına iyi haber

Sağlık-Sen Çorum Şubesi Basın ve İletişim Başkan Yardımcısı Hacı Nuri Lafcı, 112 çalışanlarıyla önemli...

23 Kasım 2014 Pazar 14:03
 112 çalışanlarına iyi haber


Sağlık-Sen Çorum Şubesi Basın ve İletişim Başkan Yardımcısı Hacı Nuri Lafcı, 112 çalışanlarıyla önemli gelişmeler sağlandığını belirterek, ”Genel Başkanımız Metin Memiş, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Osman Nacar’la görüştü. Görüşme sonrası 112 çalışanlarına müjde çıktı. Ambulans kaskoları tek seferde ve merkezi ihale ile gerçekleştiriliyor. 112 personeline yemek parası ve yeni kıyafetler geliyor.”dedi.


Ambulansların kasko sisteminin daha önce düzensiz işlediğini ve bu durumun önemli mağduriyetlere yol açtığınıvurgulayan Lafcı, görüşmenin ayrıntıları ile ilgili şu bilgileri verdi; “Bundan sonraki sistemde kasko ihalesi merkezi olarak yapılacak ve herhangi bir can kaybı durumunda kasko sözleşmesi kapsamında en az 200 bin TL’lik kasko teminat bedelinin kasko tarafından karşılanacaktır. Çalışma koşulları nedeniyle yemek hakkını kullanamayan 112 çalışanlarına yemek ücretinin nakden ödenmesi konusunda gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Kıyafetlerin yenilenmesi ve her yıl düzenli şekilde çalışanlara dağıtılması konusunda da çalışmalar tamamlanmıştır. 112 çalışanlarına önceki toplu sözleşmede özellikli birim katsayısından faydalanma ve nöbet ücretlerinin yüzde 50 artırımlı ödenmesi müjdesini vermiştik. Önümüzdeki dönemde çalışanlarımıza yıpranma payı müjdesini vermek istiyoruz. Bu konunun çalışmaları da sürdürülüyor. En kısa zamanda sonuçlanması için çalışıyoruz.”


Görevi esnasında ve görevi sebebiyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit, ailelerinin şehit ailesi ve şehit yakını’ gibi değerlendirilmesi konusu tekrar gündeme geldi. Sağlık Bakanlığın konu ile ilgili bir çalışma yapmaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı ile Sağlık Bakanlığı yetkilileri arasında bu konu ile ilgili bir görüşmede yapılmıştır. Yakın zamanda bu konu da çözüme kavuşacaktır. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Osman Nacar da görüşmede Sağlık-Sen’in katkılarından duyduğu memnuniyeti ifade etmiştir.”





Son Güncelleme: 23.11.2014 14:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165