15 Temmuz bir milattır

Saadet Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, ülke tarihinin hain darbe girişimlerinden biri olan 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü olduğunu söyledi.

17 Temmuz 2017 Pazartesi 11:50
15 Temmuz bir milattır

Saadet Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, ülke tarihinin hain darbe girişimlerinden biri olan 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü olduğunu söyledi.

15 Temmuz’un bir milat olduğunu dile getiren Sakınmaz, “Bu topraklarda her 10 yılda bir değişik vesilelerle darbe görmeye alışık. 27 Mayıs 1960 Darbesi, 12 Mart 1971 Muhtırası, 12 Eylül 1980 Darbesi, 28 Şubat 1997 Post modern Darbesi ve son olarak 15 Temmuz 2016 başarısız darbe girişimi” dedi. Sakınmaz’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:


“Öncelikle ülkemizdeki tüm darbelerin ABD merkezli ayar çalışması olduğu bilinerek genel duruşumuzu ve ABD’yle ilişkilerimizi bu bilinçle ele almak zorundayız. Bu bilgi son Büyük ada toplantılarıyla da teyit edilmiştir.15 Temmuz herhangi bir tarih değildir, 15 Temmuz aynı zamanda Kudüs’ün işgal tarihidir siyonizm işi rastlantılara bırakmaz yine katil ABD’nin askeri uçakları hainlere yakıt ikmali yaparken yakalanmışlardır. Bunlar da gösteriyor ki katil ABD ve siyonist İsrail bu işin açıkça planlayıcısı ve uygulayıcısıdır. Darbenin merkez üssüde incirliktir, gerçek mücadele incirliğin kapatılması ile olacaktır. Biz saadet partisi ve milli görüşçüler olarak asla  kuklacıyı da unutturmayacağız.


15 Temmuz hain darbe girişimi Allaha şükürler olsun ki Allah’ın yardımı aziz milletimizin üstün gayreti ile başarısız  olmuştur. Ancak bütün bunlara rağmen yaraları hala tam olarak sarılamamıştır. 15 Temmuz ruhunun canlı tutulması ülkede birlik ve beraberlik şuuru açısından önemli. Ancak işin seremoni faslının bitirilip sadede gelinmesi ve bir an önce sonuç alınması gerekiyor. Aksi halde iş sulandırılmış olmaktan öteye geçemeyecektir.


Bu nedenle FETÖ ve darbecilerle mücadele kapsamında; biran önce yapılması gereken işler planlanmalı ve plan çerçevesinde sona gelinmesi gerekiyor. Suçluların tespitinde “at izi it izine karıştı” ifadesine ve “altı ibadet, ortası ticaret, üstü ihanet” tanımlamalarının yapılmasının ortadan kaldıracak uygun uygulamalar geliştirilmelidir.

15 Temmuz artık herkesin korku ve endişe içerisinde bekleyeceği değil; göğsünü gere gere sahip çıkacağı gün olmalıdır. 15 Temmuz’un bir milat olarak barış, kardeşlik ve birliğin tesis edileceği, terör destekçilerinin, vatan hainlerinin cezalandırılıp, mağduriyetlerin olmadığı, suçlu ile suçsuzların ayıklandığı, milletimizin yarınlara güvenle bakacağı bir gün olmalıdır.

Son olarak Allah rızası için bunların ekmeğine yağ sürmeyelim. Gerekli tedbirleri alalım. Canımızı yaksa da, bizi üzse de, yeri geldiğinde mahcup duruma düşürse de doğruları söylemekten, hatamızı itiraf etmekten çekinmeyelim.

Bu ülke hepimizin, biz 15 Temmuz’u barışın, huzurun, kardeşliğin, adaletin tesisi için bir vesile olarak görüyoruz. Hükümetimize ve milletimize bu duygularla bunları ifade etmek istiyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı ve gazilerimize Yüce Mevla’dan şifalar diliyorum.” 



 

Son Güncelleme: 17.07.2017 11:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.