‘15 Temmuz gecesi zor bir imtihan verdik’

Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Mahmut Atalay Gençlik Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Bunu Konuşalım!" projesi kapsamında, Bekir Develi ve Erem Şentürk, Çorumlu gençlerle buluştu.

29 Aralık 2016 Perşembe 19:03
 ‘15 Temmuz gecesi zor bir imtihan verdik’


Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Mahmut Atalay Gençlik Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Bunu Konuşalım!" projesi kapsamında, Bekir Develi ve Erem Şentürk, Çorumlu gençlerle buluştu.

Yoğun bir katılımın olduğu Çorum Devlet Tiyatro Salonunda ki söyleşide 15 Temmuz Darbe girişimi, öncesi ve sonrasında yaşananlar anlatıldı.

Devletin en önemli görevinin olayları “Adlandırmak” ve “Anlamlandırmak” olduğunu belirten Diriliş Postası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Dünyada olaylar; her ne olursa, onun adını kim koyuyorsa, anlamını o yüklüyor ve o yönetiyor. Bu siyasette de, devlette de böyle. Anlama ve adlandırma. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı 1994'ten beri aktif takip eden bir gazeteciyim. 1994'ten beri konjonktür değişti, siyaset değişti, ama Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da bazı şeyler hiç değişmedi. 1699’dan beri Türk İslam milletine toplu haçlı saldırıları yapıldı. 200 yıldır bu saldırılar her alanda şiddetini artırdı. II. Abdülhamit Han’a yapılanlar, Recep Tayyip Erdoğan’a da yapıldı. Liderlerin şahsında saldırılar Türk İslam dünyasına yapıldı. İslam dünyasının gözü kulağı Türk milletinde oldu. Mücadele ay yıldız değil, “Hilal ve Haç” mücadelesi oldu. Hilal, Hz. İbrahim’in bir emanetidir. Bu emaneti Türk milleti daha ilerilere taşıyacak. Haçlı zihniyeti, bu yüzden Türk Milletine saldırdı" dedi. 

Ümmetin ve gençliğin kurtuluşunun namazla olacağını belirten Develi, çözümün “Namazla-Diriliş” olacağını söyledi. Develi, “15 Temmuz gecesi zor bir imtihan verdik. 15 Temmuz sürecini hepimiz yaşadık. O gece yaşananları herkes televizyonlardan izledi. Olayların nasıl geliştiğini, köprülerin nasıl kapatıldığını, havalimanlarına nasıl tankların girdiğini, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan nasıl telefonla bağlandığını, insanları meydanlara davet ettiğini herkes biliyor. 15 Temmuz gecesi sokakta olanlar, evinde dua edenler gazidir. İlla kurşun yemek ve yaralanmak gerekmiyor. Bu milleti ayakta tutan şey gaza şuurudur” diye konuştu.

Programa Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı, kurum müdürleri ve idareciler, öğretmenler, gençlik liderleri, gençler ve aileleri katıldı.


Söyleşinin ardından, Mahmut Atalay Gençlik Merkezi’ne giden Bekir Develi ve Erem Şentürk, Gençlik Merkezi üye gençleriyle soru-cevap şeklinde sohbete devam ederek, gençlerle birebir ilgilendi.


Söyleşi sonrası Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Bekir Develi ve Erem Şentürk'e katkılarından dolayı teşekkür ederek, çiçek armağan etti.

Son Güncelleme: 29.12.2016 19:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.