'187 adet koç dağıttık'

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından koyun ve keçi yetiştiricilerine 40 adet damızlık koç dağıtımı yapıldı.

07 Aralık 2016 Çarşamba 19:56
'187 adet koç dağıttık'

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından koyun ve keçi yetiştiricilerine 40 adet damızlık koç dağıtımı yapıldı. 

'Koyun ve Keçilerde Verimliliğin Artırılması Projesi " kapsamında,
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde gerçekleşen programa Vali Yardımcısı Adem Saçan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Çorum Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı ve üreticiler katıldı.

Programda konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Çorum çiftçisinden çok memnun olduklarını belirtti.


2016 yılı içerisinde 187 adet koç dağıttıklarını da ifade eden Ermiş, “Biz sizlere çok güveniyoruz. Hepiniz işinizi iyi yapıyorsunuz. Çobanlık zor bir zanaat. Bu koçların yüzde 70’i devlet destekli. Size damızlık olarak veriyoruz. Lütfen amacı doğrultusunda kullanın. En az iki sene elinizden çıkarmayın. Amacımız hayvancılığa, tarıma katkıda bulunmak. 2016 yılı içerisinde 187 koç dağıtmışız. Çorum en çok koç dağıtan il” diye konuştu.


Yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını dile getiren Çorum Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı da, “Yeni bir projemiz var. Yer tespiti için uğraşıyoruz. Bu projede üreticimize 300 koç, 300 tokluk vereceğiz. Hedeflerimize ulaşabilirsek her sene vatandaş istediği koçu alabilecek. Elinizdeki koçlara bizde bakabileceğiz. Yıllık masrafını da sizden alacağız” şeklinde konuştu.

 

Son Güncelleme: 07.12.2016 20:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.