“19 Mayıs Cumhuriyet tarihimizin miladıdır“

AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, “19 Mayıs Cumhuriyet tarihimizin miladıdır. Milli mücadelenin başlama adımıdır. 19 Mayıs istiklal mücadelemizin sembolüdür” dedi.

18 Mayıs 2017 Perşembe 11:21
“19 Mayıs Cumhuriyet tarihimizin miladıdır“

AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, “19 Mayıs Cumhuriyet tarihimizin miladıdır. Milli mücadelenin başlama adımıdır. 19 Mayıs istiklal mücadelemizin sembolüdür” dedi.


Milletvekili Ceylan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.


Ceylan, mesajında; "Türkiye, sahip olduğu kazanımlarını daha ileriye taşıyacak, barış, demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü temelinde yükselmeye devam edecektir" ifadesini kullandı.


Ceylan, milli iradenin yaşatılmasında herkese, özellikle de gençlere büyük görevler düştüğünü anımsattı.


Ceylan, mesajında şu ifadelere yer verdi:


"19 Mayıs, gençliğin spor ve folklorik etkinlik günü değildir. 19 Mayıs, gençlerin bu ülkeye inanmışlıklarını, adanmışlıklarını ve ideallerini yeniden inşa etme ve geliştirme günü olarak görülmelidir. Kutlamaların merkezinde bağımsızlık, kuruluş ve kurtuluş temalarıyla birlikte gelecek ve büyük Türkiye vurgusu yer almalıdır. Bu milli ruh, Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasını ve millet egemenliğine dayanan, muasır medeniyet seviyesinin üstüne ulaşmayı kendisine temel hedef olarak benimseyen modern ve bağımsız bir devletin kurulmasını mümkün kılmıştır. İstiklalimize ve istikbalimize, demokrasimize ve medeniyet değerlerimize ilelebet sahip çıkacaktır. Çünkü Türkiye’nin istikbali, milletimizin umudu ve göz bebeği olan gençlerimizin omuzları üzerindedir. İnanıyoruz ki gençlerimiz, tarihimizden aldıkları ilhamla medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaklardır. Türkiye’nin son yıllardaki performansını, istikrarlı şekilde ilerleyeceğinin ve Cumhuriyet’in 100. yılı kapsamında belirlediği hedefleri yakalayacağının bir işareti olarak görüyoruz. Bugün bunun bilinciyle, büyük bir özgüven içerisinde geleceğe umutla bakıyoruz. Bu azim ve kararlılık devam ederse, yarınlarımız çok daha parlak olacaktır. Türkiye, sahip olduğu kazanımlarını daha ileriye taşıyacak, barış, demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü temelinde yükselmeye devam edecektir. Gençlerin günümüzün hız ve dönüşüm dünyasında, hem yurt içinde hem yurt dışında çağın dinamikleri doğrultusunda kaliteli bir eğitim alarak, değerlerine bağlı, bilinçli ve özgür düşünceli nesiller olarak yetişmesine önem veriyoruz. 19 Mayıs Gençlik bayramında milli hafızamızda önemli bir yer tutan milli mücadele ruhunu ihya edecek bir içerikle kutlamasını önemsiyoruz.


Bizlere bu cennet vatanı bırakan büyük Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyor, gençlerin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz."


Son Güncelleme: 18.05.2017 17:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.