‘19 Mayıs dönüm noktası olmuştur’

Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Can Doğan, 19 Mayıs 1919’un Türk Ulusunun tarihinde özel bir gün olduğunu söyledi.

18 Mayıs 2017 Perşembe 16:40
‘19 Mayıs dönüm noktası olmuştur’

Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Can Doğan,
19 Mayıs 1919’un Türk Ulusunun tarihinde özel bir gün olduğunu söyledi.


Doğan, “Yenilmiş, zedelenmiş, yorgun ve fakir düşmüş bir halkın vatanını sahiplenerek, geleceğini yeniden kurmaya giriştiği gündür.  Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına giden yolun başlangıcı olmuştur” dedi. Doğan, açıklamasında şunları dile getirdi:


“Milletimizin kaderini değiştiren, insanımız için umut dolu bir başlangıcı simgeleyen 19 Mayıs, Türk Ulusunu aydınlığa kavuşturan ve Cumhuriyet ile buluşturan bir dönüm noktası olmuştur. Milletimiz içinde bulunduğu yokluğa ve yoksulluğa rağmen büyük bir kahramanlık göstererek, topraklarımıza ve varlığımıza göz diken işgalci devletlere unutamayacakları bir ders vermiştir.


Tüm olumsuzluklara rağmen Atatürk ve Arkadaşları önderliğinde tüm halkımızca verilen büyük mücadele sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti Gençlerimize emanettir. Bu emaneti sonsuza kadar korumak ve yaşatmak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak Gençlerimizin en başta gelen görevidir.


Unutmayalım ki bugün sahip olduğumuz bağımsızlığımız, Cumhuriyetimiz, demokrasimiz, çağdaş yaşam ve kurumlarımız 19 Mayıs’ta başlatılan mücadelenin eseridir. 


Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, tüm Türk milletinin ve gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”


Son Güncelleme: 18.05.2017 17:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.