23 Nisan Ortaokulu'ndan Ankara Gezisi

23 Nisan Ortaokulu öğrencileri Ankara’da ODTÜ Bilim Merkezi, Anıtkabir, Koç Müzesi, Anadolu Medeniyetler Müzesi ve Aqua Vega Akvaryumu gezdi.

19 Mayıs 2017 Cuma 19:05
23 Nisan Ortaokulu'ndan Ankara Gezisi

23 Nisan Ortaokulu öğrencileri Ankara’da ODTÜ Bilim Merkezi, Anıtkabir, Koç Müzesi, Anadolu Medeniyetler Müzesi ve Aqua Vega Akvaryumu gezdi.


23 Nisan Ortaokulu Müdürlüğü tarafından ülkenin gereksinim duyduğu geleceğin bilim insanlarını yetiştirme konusunda öğrencileri teşvik etmek, bilim merkezlerini gezerek öğrencileri bilime ve buluş yapmaya sevk etmek, öğrencilerin ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sağlam temeller üzerine kurmuş olduğu Türkiye’mizin kuruluş felsefesini ve de kurtuluş mücadelesinin seyrini anlayabilmesi, medeniyet zengini Anadolu’da hangi uygarlıkların coğrafyamızda kök salıp derin izler bıraktığını görmeleri ve deniz canlılarının renkli ve kendilerine has dünyalarını keşfetmeleri için Ankara’da ODTÜ Bilim Merkezi, Anıtkabir, Koç Müzesi, Anadolu Medeniyetler Müzesi ve Aqua Vega Akvaryum gezisi düzenlendi.

Öğrencilerin ODTü Bilim Merkezi’nde bizzat deneyleri kendileri büyük bir merak içerisinde yaptığı ve yoğun ilginin gözlemlendiği merkezde öğrencilerin ayrılmak istemediği gözlemlendi. Atamızın huzurunda öğrencilerin duygu yoğunluğu yaşayarak gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Koç ve Anadolu Medeniyetler Müzesindeki eserlerin öğrencilerde büyük beğeni uyandırdığı, yine Aqua Vega Akvaryum’da deniz canlılarının rengârenk sunmuş olduğu görsellikle öğrencilerin büyülendikleri görüldü.

Okul Müdürü Cenap Tozlu tarafından, bilimi rehber edinen, merak duygusunu ve öğrenme azmini her daim canlı tutan,  tarihini bilen, okuldaki bilgilerini bizzat yerinde pratiğe dönüştüren, gezip görerek öğrenen bir gençlik yetiştirmek için bu tür gezilerin artarak devam edeceği belirtildi. 



Son Güncelleme: 19.05.2017 19:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.