‘23 Nisan’ı coşku ile kutluyoruz’

Eğitim Sen Çorum Şube Yürütme Kurulu Adına Başkan Mustafa Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 97. yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşku ile kutladıklarını söyledi.

22 Nisan 2017 Cumartesi 23:20
‘23 Nisan’ı coşku ile kutluyoruz’

Eğitim Sen Çorum Şube Yürütme Kurulu Adına Başkan Mustafa Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 97. yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşku ile kutladıklarını söyledi.


“Emperyalizme karşı ağır bedeller ödenerek kazanılan bağımsızlık mücadelesini yürüten Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gün olan 23 Nisan gününün, geleceğin teminatı olarak görülen çocuklara Mustafa Kemal Atatürk tarafından Dünya’da ilk kez bizim ülkemizde çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmesi bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Bu önemli günü çocuklara armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere TBMM’nin açılışında ve kurtuluş mücadelesinde emeği geçen bütün büyüklerimizi saygı ve sevgi ile anıyoruz” diyen Gül, açıklamasında şunları ifade etti:


“Bir ülkenin en önemli varlığı elbette ki çocuklarıdır. Ülkeler çocuklarına verdiği ve vereceği değerler ile ileriye adım atabilir. Ama öncelikle belirtmek isteriz ki ülkemizde çocukların yaşadığı ağır sorunlar, evde, okulda ve sokakta karşı karşıya kaldığı tehdit ve tehlikeler her geçen gün artmaktadır. Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 30’unu çocuklar oluşturmaktadır. Çocukların fiziksel, zihinsel, eğitsel, sosyal, kültürel ve duygusal gelişimlerine zarar veren uygulamalar her geçen yıl artmaktadır.


OECD’nin PISA 2015’e katılan öğrenciler arasında yaptığı “yaşam memnuniyeti” araştırmasına göre, ülkemiz 28 OECD ülkesi içinde ‘yaşam memnuniyeti’ sıralamasında 10 üzerinden 6.12 puanla son sırada yer almıştır. Türkiye’deki öğrenciler, yaşam memnuniyeti dışında, eğitim sisteminin merkezinde yer alan sınavlara yönelik ‘sınav kaygısı’nda da son sıralarda yer almıştır.


Türkiye’de çocuk işgücü sürekli artmakta, eğitim çağındaki çocuklarımız okumak yerine tarlada, sanayi sitelerinde son derece sağlıksız, ilkel koşullarda çalışmaya ve yaşamaya zorlanmaktadır. Çocuk işçiliğinin her geçen yıl artmasının, mülteci çocuklara yönelik ayrımcı uygulamaların, çocukların en temel yaşam ve eğitim hakkının tehdit altında olmasının hiçbir insani açıklaması yoktur.
Çocukların yaşam hakkını savunmak ve çocuklara yönelik hak ihlalleri ile mücadele etmek, en temel ve insani sorumluluktur.

Başta çocuklarımız olmak üzere, herkes için eşitliğin, özgürlüğün, barışın ve kardeşliğin hâkim olduğu, tüm çocukların eğitim ve sağlık hakkından eşit koşullarda yararlandığı, çocukların hiçbir tehlike ve tehdide maruz kalmadan, gelecek kaygısı duymadan sağlıklı ve güvenli bir ortamda çocukluğunu yaşayabildiği bir Türkiye hepimizin ortak özlemidir.


Eğitim Sen olarak, çocuklarımızın ve öğrencilerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.  22.04.2017 Yaşasın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı!”


Son Güncelleme: 22.04.2017 23:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.