'25 bin projeye hibe desteği verdik'

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hitit Üniversitesi işbirliği ile “AB Hibe Programları Çerçevesinde Türkiye Ulusal Ajansı Projeleri" adlı panel düzenlendi.

29 Nisan 2016 Cuma 18:18
'25 bin projeye hibe desteği verdik'

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hitit Üniversitesi işbirliği ile “AB Hibe Programları Çerçevesinde Türkiye Ulusal Ajansı Projeleri" adlı panel düzenlendi. 

Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve çok sayıda davetlinin katıldığı panel Hitit Üniversitesi  Rektörlük Konferans Salonunda  gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından bir konuşma yapan , İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük; “Avrupa Birliği hibeleri  2004 yılında başlayan bir süreç. Başlangıçta çok fazla kullanılmıyordu. Bugün %98-99 oranında kullanılıyor olması sevindirici bir durum. Brüksel merkezli projelerin daha yaygınlaşması hedefimiz olmalı. Yurt dışına gittiğimizde gördüğümüz iyi örnekler, uygulanabilir örnekler, değişim ve dönüşüm noktasında çok önemli katkı sağlıyor. Bugün ülkemizin çok iyi noktalara geldiğini görüyoruz. Ulusal Ajans’tan bizleri bilgilendirmek için gelen değerli Uzmanlarımıza, Sayın Rektörümüze ve siz misafirlerimize  teşekkür ediyorum.” dedi.

Hitit Üniversitesi Rektörü  Reha Metin Alkan: “Üniversite olarak  ürettiğimiz bilgiyi paylaşmaya çalışıyoruz.  Ülkemizin refahı, insanlığın refahı için ne yapabiliriz anlamında gayret ediyoruz. Bu panel de bunun bir örneğidir. Milli Eğitim müdürlüğümüz ile işbirliği yaparak çok sayıda proje gerçekleştirdik. Türkiye Ulusal Ajans Uzmanlarımıza, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Seyit Ali Büyük’e teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

Daha sonra  Türkiye Ulusal Ajans Uzmanları  Vahit Sadal ve Mustafa Yaşar Soydaş birer sunum gerçekleştirdiler. Şimdiye kadar 300 000 vatandaşın AB projelerinden faydalandığını ve 25000 projeye hibe desteği verdiklerini belirttiler. 2014-2020 yılları için 14.7 milyar Avro hibe kullanılabileceğini hatırlatarak, beşeri ve sosyal çevremize katkı  sağlamak, insanımıza faydalı olmak amacında olduklarını  söylediler.  Avrupa Birliği Programları çerçevesinde Türkiye Ulusal Ajansı Projeleri, Bireylerin Öğrenme Hareketliliği ve Stratejik ortaklıklar konusunda katılımcılara biler vererek gelen soruları cevaplandırdılar.

Son Güncelleme: 30.04.2016 10:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.