27 İlde FETÖ operasyonu

Çorum’da aralarında bulunduğu Bursa merkezli 27 ilde, FETÖ'ye yönelik operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan, aralarında teğmen, asteğmen ve astsubayların da bulunduğu 46 muvazzaf askerden 22'si gözaltına alındı.

04 Ocak 2017 Çarşamba 17:12
27 İlde FETÖ operasyonu

Çorum’da aralarında bulunduğu Bursa merkezli 27 ilde, FETÖ'ye yönelik operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan, aralarında teğmen, asteğmen ve astsubayların da bulunduğu 46 muvazzaf askerden 22'si gözaltına alındı. Şüphelilerin örgütün "kripto" elemanları olarak değerlendirildiği öğrenildi.


Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Bursa’daki FETÖ/PDY'nin insan kaynakları yapılanmasına yönelik operasyonda ele geçirilen  dijital materyalleri incelemeye aldı. Ekipler, şifrelerini çözdükleri bazı belgelerde, 46 kişinin ismine ulaştı. Bu isimleri araştıran ekipler, söz konusu kişilerin Türk Silahlı Kuvvetlerinde teğmen, asteğmen, astsubay gibi görevlerde bulunduklarını tespit etti. Bunun üzerine, Bursa merkezli 27 ilde 46 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı.


Harekete geçen polis ekipleri Bursa, Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri,  Şırnak, Erzincan, Balıkesir, Mardin, Şanlıurfa, Bingöl, Amasya, Eskişehir,  Kocaeli, Çorum, Adana, Kars, Sakarya, Kahramanmaraş, Malatya, Hakkari, Karabük,  Hatay, Tokat, Sivas, Sinop ve Manisa'daki adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda şu ana kadar, 22 asker gözaltına alındı.

 

Son Güncelleme: 04.01.2017 17:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.