'28 Şubat Kara Bir Leke'

AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, 28 Şubat sürecinin bir demokrasi faciası olduğunu belirtti.

26 Şubat 2016 Cuma 17:38
'28 Şubat Kara Bir Leke'

AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, 28 Şubat sürecinin bir demokrasi faciası olduğunu belirtti.


Konu ile ilgili açıklama yapan Bekiroğlu, “28 Şubat demokrasisi tarihimize kara bir leke, demokrasinin rafa kaldırıldığı, katledildiği bir dönem olarak hafızalara kazınmıştır.”diyerek açıklamasına şöyle devam etti;


“28 Şubat müdahalesi ülke tarihinin unutulmaz olaylarından bir tanesi olmuş ve tarihimize post modern darbe olarak geçmiştir. Bu müdahale sadece siyaseti, sadece seçilmişleri hedef alan darbe girişimi olarak değil, vatandaşımıza, memurlara, iş dünyasına, öğrencilere yaptığı zulümle de her zaman hatırlanacaktır.28 Şubat’ta farklı yöntemler izlenmiştir ama öncekilerde olduğu gibi bizzat millet hedef alınmıştır. Seçimle gelen, yasalar çerçevesinde görev üstlenmiş bir hükümet killi senaryolar ve tertipler marifetiyle görevden uzaklaştırılmış siyaset vesayet altına alınmak istenmiştir. Bu ülkeye ağır bedeller ödetmiş, ağır faturalar yüklemiş, Türkiye’nin kalkınma ivmesini yavaşlatmış ilerleme hamlesine ağır darbe vurmuştur.


Demokrasi tarihimizin yarısı ihtilal, sıkıyönetim ve olağan üstü hallerle geçerken, gerçekleşmiş ya da gerçekleşmemiş birçok darbeyi yaşayan Türk halkı artık darbe istemiyor. Çünkü demokratik sürece ve siyasi işleyişe yapılan müdahalelerin sonunda ülkemiz her açıdan geriye giderken siyasi ve toplumsal travmalar da yaratmıştır.


Darbeler sonucunda başta anayasa olmak üzere hayatımıza nüfuz etmiş düzenlemelerin, sivil ve demokratik bir anlayışla yeniden ele alınması, daha demokratik bir Türkiye için yeni sivil demokratik bir anayasanın hayata geçirilmesi gereklidir.

Biz AK Parti olarak bir daha kimse darbelere teşebbüs etmesin, ülkeye ağır faturalar ödetmesin diye yeni Türkiye, yeni Anayasa, ve Başbakanlık sistemi diyoruz. Türkiye demokrasisi yeni, sivil ve çağdaş bir anayasa ile sorunların üstesinden daha kolay gelecektir.”

Son Güncelleme: 26.02.2016 17:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165