3 ay OHAL ilan edildi

MGK ve Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de 3 ay süreyle OHAL ilan edildiğini söyledi.

21 Temmuz 2016 Perşembe 00:00
3 ay OHAL ilan edildi

MGK ve Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de 3 ay süreyle OHAL ilan edildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmasında;

OHAL İLAN EDİLDİ

"MGK'da yaptığımız kapsamlı değerlendirme sonucunda, OHAL ilan edilmesini hükümete tavsiye edilmesi kararını aldık. Bakanlar Kurulu da, Anayasa'nın 120. maddesi uyarınca Türkiye'de 3 ay OHAL ilan edilmesini kararlaştırdı.

Olağanüstü hal ilanının amacı ülkemizde demokrasiye, hukuk devletine, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine yönelik bu tehdidi ortadan kaldırmak için gereken adımları en etkin ve hızlı şekilde atabilmektir.

Bu uygulama kesinlikle demokrasiye, hukuka ve özgürlüklere karşı değildir. Tam tersine bu, değerleri koruma ve güçlendirme amacına yöneliktir

Darbe girişiminde bulunanların açtıkları ateş sonucu sivil vatandaşlarımızdan, polislerimizden ve askerlerimizden şu an itibarıyla 246 masum insan hayatını kaybetmiş, bin 536 masum vatandaşımız da yaralanmıştır." dedi.

(haber7.com)

Son Güncelleme: 21.07.2016 00:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165