3 gün anma programı

Çorum’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı üç gün sürecek.

09 Temmuz 2018 Pazartesi 16:38
3 gün anma programı

Çorum’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı üç gün sürecek.

Belediye Başkanı Zeki Gül yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’un, milletimizin ortak değeri haline getirdiği bağımsızlık, özgürlük, demokrasi, bayrak, ezan ve devlet mefhumlarının ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bir gece olarak tarihteki yerini aldığını hatırlatarak, şöyle dedi; “Devletimiz ve milletimiz kendisini gizleyerek, dünyevi hedefler peşinde koşan ve dış güçlerin maşası haline gelen bir örgütün ihaneti ile karşı karşıya kaldı. Ancak kısa sürede bu ihaneti de bertaraf etti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile milletimiz, tarihte eşine çok az rastlanan birliktelikle kenetlenerek 16 Temmuz sabahında işgal, iç savaş ve darbe girişimine karşı milli zafer ilan etti. 15 Temmuz, büyük bir millet olma bilincimizi, kararlılığımızı, canımız pahasına ortaya koyduğumuz bir milat olarak tüm mazlum milletlere örnek oldu.

Çorum Belediyesi olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘15 Temmuz’un ülke ve millet olarak bizim için ne anlama geldiği, gelecekte çok daha iyi anlaşılacaktır. Tarihe not düşmek adına 15 Temmuz’la ilgili mümkün olduğu kadar çok bilimsel çalışma yapılmasını, mümkün olduğu kadar çok hatıra bırakılmasını sağlamalıyız’ sözünden hareketle, 15 Temmuz’un unutmamak ve unutturmamak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz, göstereceğiz. Bu kapsamda şehrimizde üç gün sürecek anma etkinlikleri düzenleyeceğiz. 15 Temmuz Şehitlerimiz Fotoğraf Sergisi, Mehter Gösterisi, Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Abdurrahman Dilipak sohbet programı, Talha Bora Öge, Umut Mürare ilahi, şiir ve ezgi konseri, Arif Nazım halk konseri 13 Temmuz – 15 Temmuz tarihleri arasında 15 Temmuz Hürriyet Meydanı’nda düzenlenecek. Ayrıca 15 Temmuz’u gelecek kuşaklara aktarmak ve o karanlık geceyi unutturmamak için inşa ettiğimiz 15 Temmuz Şehitler Müzemizin açılışını da 15 Temmuz’da gerçekleştireceğiz. Tüm hemşehrilerimizi anma etkinliklerimize davet ediyoruz. Başta 15 Temmuz şehitlerimizi olmak üzere tüm şehirlerimizi şükranla yâd ediyor, gazilerimize hayırlı uzun bir ömür diliyorum”

Son Güncelleme: 09.07.2018 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165