3 tesis hizmete açıldı

Daha sonra Vali Kara, toplu açılış ve sertifika törenine katılarak, memur lokali, sentetik futbol sahası, Uğurludağ Ortaokulu Z Kütüphanesini hizmete açtı.

12 Şubat 2016 Cuma 17:06
3 tesis hizmete açıldı


Daha sonra Vali Kara, toplu açılış ve sertifika törenine katılarak, memur lokali, sentetik futbol sahası, Uğurludağ Ortaokulu Z Kütüphanesini hizmete açtı.


Uğurludağ Ortaokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen açılış törenine Vali Ahmet Kara, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Uğurludağ Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, AK Parti Uğurludağ İlçe Başkanı Yakup Torun, bazı daire müdürleri ve vatandaşlar  katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması, İstiklâl Marşı'nın okunmasının ardından programda Kaymakam Eyüp Kaykaç, Belediye Başkanı Remzi Torun ve Vali Kara birer konuşma yaptı.


Törende konuşma yapan Kaymakam Kaykaç,30 yıl sonra ilçelerinde bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyerek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:


’30 YIL SONRA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ’


“İl Özel İdaresi imkânlarıyla yaptığımız memur lokali, memurlarımızın bir araya geleceği sosyal bir alan olarak ilk oldu ilçemizde. Sentetik çim sahamız ise, gerek çocuklarımızın gerekse vatandaşlarımızın bugüne kadar sportif faaliyet yapacağı alan yoktu. Sahamızın açılışı ile 30 yıl sonra bir ilki gerçekleştireceğiz. Z kütüphanemiz ise ilçe halk kütüphanemizden daha güzel bir yer oldu. Hayırlı olsun.”


Törende kürsüye gelen Başkan Torun’da kısa bir konuşma yaparak, yapılan yatırımlar için emeği geçen herkese teşekkür etti.


Uğurludağ’a geliş sebeplerinin asıl amacının kadın girişimcilere sertifikalarını vermek olduğunu dile getiren Vali Kara, “Hanımlar bizim için çok önemlidir. Çünkü bu toplumun yarısı hanımdır.” dedi.


Kara, konuşmasına şöyle devam etti:


“Terör nedeniyle şehit düşen askerlerimizi rahmetle anıyor, terörü lanetliyorum. Biran önce devletimizin bu mücadele de başarılı olmasını ve bu mücadeleyi sonlandırarak teröre son vermelerini ülkemizde barış ve kardeşlik havasının oluşmasını temenni ediyorum. Uğurludağ’a geliş amacımızın aslı girişimciliğe niyet eden, hanım kardeşlerimize sertifikalarını vermek. Hanımlar bizim için çok önemlidir. Çünkü bu toplumun yarısı hanımdır. Yarısı hanım olan bir toplumda bu kesimi yok sayarak hayatı idame ettirmek, gelişmek, kalkınmak kesinlikle mümkün değildir. Girişimcilik kursu hanım kardeşlerimiz için toplumda yer alamamalarının, kazaya uğramış o haklarının iade edilmesi anlamında çok önemli.”


28 KURSİYERE SERTİFİKA VERİLDİ

Ayrıca programda Çorum Valiliği tarafından düzenlenen "Kadın Eli" projesi kapsamında, kadın girişimcilik kursuna katılan ve kursu başarıyla tamamlayan 28 kursiyere sertifikaları teslim edildi.


Konuşmalardan sonra protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilerek tesisler hizmete açıldı.

 


Son Güncelleme: 13.02.2016 09:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165