34 okula Z Kütüphane

Çorum Belediyesi, eğitim camiasına yönelik hizmetlerini de tüm hızıyla sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan çalışma ile birlikte 34 okula Z Kütüphane yapılması için çalışmalar başladı.

09 Ocak 2017 Pazartesi 15:43
34 okula Z Kütüphane

Çorum Belediyesi, eğitim camiasına yönelik hizmetlerini de tüm hızıyla sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan çalışma ile birlikte 34 okula Z Kütüphane yapılması için çalışmalar başladı.


Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre; Çorum Belediyesi’nin Türkiye’nin geleceği olan gençlerin bilgiyle donanmış, kaliteli eğitim almış bireyler olarak yetişmesi için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştığını söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, okullarda inşaat çalışmaları devam eden Z Kütüphanelerin tamamlanması ile birlikte öğrencilerin istedikleri bilgiye daha rahat erişebileceklerini söyledi.


Belediye bünyesinde hazırlanan projelerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da onaylandığının altını çizen Başkan Külcü, “Çorum merkezde bulunan 12 ilkokul, 6 ortaokul ve 16 liseden oluşan toplam 34 okula öğrenmeyi kolaylaştıran ve keyifli hale getiren Z Kütüphanelerden kuruyoruz. Bir okulumuza da bilgisayarlı dil laboratuarı yapıyoruz. Dizayn ve tasarım olarak ahşap ve kumaş kullanılması bu yerleri sağlıklı ve güvenli hale getiriyor.”dedi.


ÖĞRENCİLERE OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRACAK

Z Kütüphane yapımında tasarıma önem verdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kütüphane tasarımlarının hitap ettiği yaş grubuna göre pedagojik uygunluk gözetilerek yapıldığının altını çizdi.


Öğrencilerin kütüphanelerde kendini rahat hissetmesi ve okuma alışkanlığı kazanmaları için detayları düşündüklerini belirten Külcü, “Bu kütüphanelerde sadece kitaplar olmayacak. Yavrularımızın bilgiye anında ulaşabileceği interaktif bilişim sistemleri de yer alacak. Bilgisayar, akıllı tahta gibi imkânlar sayesinde çocuklarımız kütüphanede sadece kitap okumakla kalmayacak görsel ve işitsel olarak da kendilerini geliştirme imkânı bulacaklar.” dedi. 


Son Güncelleme: 09.01.2017 16:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.