35 metreye çıktı, asfalt seriliyor

Cengiz Topel Caddesi ikinci etap yol çalışmalarında 35 metreye genişletilen yolda asfalt serimi başladı.

11 Ekim 2018 Perşembe 12:41
35 metreye çıktı, asfalt seriliyor

Cengiz Topel Caddesi’nde asfalt serimi başladı.

Belediye Başkanı Zeki Gül, bu sabah Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Fen İşleri Müdürü Miktat Yıldırım, Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun ve  Kale Mahallesi Muhtarı Ali Şahin ile birlikte yolda inceleme yaptı.

Cengiz Topel Caddesi Bakırcılar Çarşısı’nda ikinci etap yol genişletme çalışmalarında son aşamaya gelindi. Belediye Fen işleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler 35 metreye çıkarılarak genişletilen yolda önce alt yapı çalışmasını tamamladı sonra mekanik serim yaptı. Şimdi de asfalt serimine geçti.

Geçtiğimiz dönem 44 bin m2 alanda imar düzenlemesi yapılarak Cengiz Topel Caddesi ve Bakırcılar Çarşısı sosyal donatıları ile birlikte 6 kat konut nizamında planlanmış, ilk etapta Askeri Kışla Lojmanları, Abide Kavşağı, Ticaret Meslek Lisesi, Müze ve Endüstri Meslek Lisesi önündeki yol 20 metreden 35 metreye genişletilmişti.

İkinci etap çalışmaları yaklaşık iki ay önce başlatıldı. Bu etapta 350 metre uzunluğunda 35 metre genişliğinde yol açıldı. 37 işyerinin istimlakı yapılarak yıkıldı. İşyerlerini yıkımı karşılığında 1 milyon 110 bin lira enkaz bedeli ödendi. Bakırcı esnafı ise eski Kerebigazi Otoparkı yanındaki alana taşındı.

Genel plana göre ise Özdoğanlar Kavşağı’na kadar 1640 metrelik yolda düzenleme yapılacak, böylece trafik yoğunluğu rahatlatılması hedefleniyor.

Son Güncelleme: 12.10.2018 14:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165