4-6 Yaş Grubu Kur'an Eğitimi Seferberliği

Çorum Müftülüğü, İl-İlçe Müftülükleri ve İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bağlı anaokullarında açılan 04-06 yaş grubu öğrencilere yönelik uygulanacak öğretim programları ile ilgili adeta seferberlik başlattı.

16 Şubat 2016 Salı 10:08
4-6 Yaş Grubu Kur'an Eğitimi Seferberliği

Çorum Müftülüğü, İl-İlçe Müftülükleri ve İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bağlı anaokullarında açılan 04-06 yaş grubu öğrencilere yönelik uygulanacak öğretim programları ile ilgili adeta seferberlik başlattı.

Yapılan açıklamaya göre, Seminerde, eğitim-öğretim teknikleri ve ders işleme usulleri hakkında Geçici Kur'an Kursu Öğreticilerine önemli bilgiler verildi.

Geçtiğimiz hafta sonu İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen seminere, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, konuşmacı olarak Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Mehmet Evkuran, Doç.Dr. Muammer Cengil, Doç.Dr. Adem Korukçu, İl Müftü Yardımcıları Abdullah Pamuklu, Selahattin Bozkurt, Şube Müdürü Abdullah Salman ve görev yapacak 04-06 yaş grubu geçici öğreticiler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından seminerin açılış konuşmasını İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın yaptı.  Müftü Akın,seminerin başarılı olmasını temennisinde bulunarak eğitim seminerine katılan bütün öğreticileri dikkatle semineri dinlemeye davet etti. Çocukların, Ülkemizin ve Dinimizin geleceği için önemli bir yeri olduğunu hatırlatan İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Din Görevlilerinin de mesleki bakımdan donanımlı olmaları gerektiğini ve bu seminerin de bu doğrultuda önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade etti.

Akın; "Çocuklara verilen eğitim gömleğin ilk düğmeleri gibidir. 04-06 yaş çocukların altın çağı olarak değerlendirilir. 'Çocuk küçük şey, kim demiş o en büyük şey' diyor Necip Fazıl. Bu vesileyle açılacak kurslarımızın çocuklarımız için, dinimiz için, vatanımız ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan (c.c.) temenni ediyorum." diyerek semineri veren misafir konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür etti.

Eğitim seminerin de; sırasıyla Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Mehmet Evkuran, Doç.Dr. Muammer Cengil, Doç.Dr. Adem Korukçu sunum yaptı.

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Evkuran, çocuklara eğitim verilirken nelere dikkat edilmeli, çocuklara yaklaşırken nasıl yaklaşılmalı, iman, yaratıcı, peygamber, cennet ve cehennem vb. konular nasıl anlatılmalı gibi konular hakkında geniş bilgiler vererek öğreticilere şu tavsiyelerde bulundu; "Mazeret dönemi bitmiştir. Mazeretlere sığınamayız. Bir çocuğa yanlışı öğretmek en zor olandır. Çocuklara herşeyi elbette bir anda da öğretemeyiz. Eğitimi doğal sürecinde sunmalıyız. Sindirme metodunu uygulayarak, sevdirerek yaklaşmalı ve telkinlerimizi gerekçeleri ile anlatmalıyız. Ayrıca dini ve kültürel değerlerimizi de onlara öğretmeliyiz. Unutmayalım ne ekersek onu biçeriz." dedi.


Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Muammer Cengil, çocuklara verilecek eğitim tekniklerini anlatarak; "Çocuklarımıza, Allah'ın sığınılacak bir liman olduğunu anlatmalıyız. Ben dilini kullanmalıyız. Manevi değerleri dünya ortamına indirmeliyiz. Güne besmele ile başlayıp dua ile bitirmeliyiz. Başta çok güzel hazırlanmış olan Diyanet İşleri Başkanlığımızın kitabından örnekler sunmalıyız. Avrupa da masallar anlatırlar bizdeki karşılığı olan dini kıssaları da anlatmalıyız, korkutarak değil sevdirerek konuları anlatmalıyız." dedi.


Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Adem Korukçu, din öğreticilerinin rol model olmaları hakkında bilgiler vererek; "Seküler bazda dindarlık artıyor fakat fiiliyatta gerçekten böylemi? Siz öğreticiler çocuklara rol model olmalısınız. Sempatik olmalısınız çünkü çocuklar daima karşısındaki yetişkinin önce sözlerinden çok yaptıklarını taklit ederek hayata başlar. Dolayısıyla başarılı olmak durumundayız. Bugünümüz ailelerinin çoğunluğunun anne ve babaları çalışmakta ve çocuklar bir yetişme boşluğu içerisindeler. Bu kurslar vesilesiyle çocuklarımıza hem dini değerlerini hem de ailesel eksiklerinin tamamlanmasında bizler yardımcı olmalıyız. En önemlisi de ilk önce kendimizden başlamalı ve onlara öğretici olarak rol model olmalıyız." dedi.


Eğitim seminerini dikkatle dinleyen Öğreticiler, bu seminer ile eksikliklerini tamamladıklarını ifade ederek memnuniyetlerini dile getirdi. İlerleyen tarihlerde bu ve benzeri seminerlerin ara ara verileceği müftülük tarafından bildirildi.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 16.02.2016 10:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.