4. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından 4. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği düzenlendi.

22 Mayıs 2017 Pazartesi 17:02
4. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü
 tarafından 4. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği düzenlendi.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan şenlikte konuşan Gençlik  Hizmetleri Spor İl Müdürü Haşim Eğer, günümüzde teknoloji bağımlılığının hızla yayıldığını belirterek, “Çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan, hareketsiz  yaşam tarzından kurtarmak  ve kendi kültürümüz olan geleneksel oyunları yaşatmak  amacıyla Bakanlıklarımız çocuk oyunları şenliğini başlattı. Hepiniz hoş geldiniz. Çocuklarımıza iyi eğlenceler diliyorum .” dedi.



İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğinin bu sene dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımız anne babalarının yetiştikleri kültürleri, değerleri tanıyarak birlikte hayat sürebilmeleri, onların oynadığı oyunlarla bağlantılı bir şekilde devam edebilmeleri önemli. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.



Şenlikte, Yavuz Sultan Selim Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisinden sonra yakan top, yağ satarım bal satarım ve mendil kapma oyunları oynandı. İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Haşim Eğer Gazipaşa Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencileriyle görüştü. Daha sonra şenliğe katılan tüm öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekildi.


Son Güncelleme: 22.05.2017 17:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.