40 milyonluk Meydan tamam

Belediye Başkanı Zeki Gül Kent Meydanı'nda gazetecilere açıklama yaptı

11 Nisan 2018 Çarşamba 11:22
40 milyonluk Meydan tamam

Gazi Caddesi Calilik karşısındaki Çorum Kent Meydanı tamamlandı.

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül bugün Kent Meydanı’nda yeni inşa edilen kafeteryada basın toplantısı yaptı. Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir, Turhan Candan, Ahmet Yamacıoğlu ve Park Bahçeler Müdürü Eyüp Aytekin’in katıldığı toplantıda Kent Meydanı hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Zeki Gül, Meydanı’nın toplamda 40 milyon liraya mal olduğunu söyledi.

ŞEHİR İÇİN BÜYÜK İHTİYAÇ

9 bin 500 m2’si özel mülk, gerisi kamuya ait olan 11 bin 500 m2’lik Kent Meydanı’nda 2 katlı yeraltı otoparkı bulunuyor. Kamulaştırma için 18 milyon lira  harcandığını anlatan Gül, meydanın şehir için büyük ihtiyaç olduğunu vurgulayarak “ Meydanına altında bulunan otoparkın ihalesi yapıldı ama talipli geri çekildi. Otoparkı yeniden ihale edilene Çorum Belediyesi işletecek. Yeraltı otoparkı 2 katlı, 19 engelli  ve 331 araç diğer araçlar için otopark var. Meydanda kafeterya var.  Bin 424 m2 alana oturan kafeterya var” diye konuştu.

OTOPARKI BİZ AÇACAĞIZ

Şehrin en büyük ihtiyacının otopark olduğunu hatırlatan Gül, yakında otoparkı devreye alarak vatandaşın istifadesine sunacaklarını ifade etti. Kent Meydanı Otoparkı'nın ihale edildiğini ancak taliplinin vazgeçtiğini açıklayan Gül, "Biz belediye olarak otoparkı kullanıma açacağız." dedi.

1424 m2 kafeterya ve sosyal tesislerin 21 milYon liraya mâl olduğunu anlatan Gül, Kent Meydanı, otopark ve kafeterya yatırımına toplamda 30 milyon lira harcandığını tekrarlayan Gül, "Meydani çindeki havuzlar bölgeye güzellik ve estetik katıyor. Müziğin ritmi eşliğinde havuzlar meydana renk katıyor. Aileler bu meydanda gönül rahatlığı içinde dinlenecek." diye konuştu.

ARKA SOKAKLARDA TRAFİK DÜZENLEMESİ

Gül, Kent Meydanı'nın arkasında bulunan Tekel, Maliye ve Kavukçu Sokak'ta trafikle ilgili sorunların çözülmesi için İl Trafik Komisyonu nezdinde gerekli düzenlemelerin yapılacağ bilgisini verdi.

KENT MEYDANI KENDİLİĞİNDEN VERİLDİ

Kent Meydanı'nın isminin anketle belirleneceğini açıklayan Gül, şöyle dedi;" Meydana isim verilmesinde vatandaşın görüşü önemli. Kent Meydanı ismi kendiliğinden oluştu. Bazı gazeteler Kadeş önerisini getirdi. Anket sonucunda çoğunluk ne isterse meydanın ismi o olur. Bu arada hatırlatmakta fayda var, Kent Meydanı 11 bin m2 alanda bulunuyor. Ancak Çorum Belediyesi Valilik önü ve yanındaki eski adliye binasında da park düzenlemesi yaptı. Yani toplamda 24 bin m2 alanda yeşil alan ve meydan tanzimi yapıldı." dedi.

Son Güncelleme: 11.04.2018 12:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Valdo 2018-04-11 13:31:33

Efendim Zeki Gül gazetecilere açıklama mı yapmış. Biz neden görmüyoruz. Gazeteci mi varmış orada !!!!!!

Avatar
mertçe 2018-04-12 09:54:49

Gazeteciler sorsaymış. Buraya yatırılan 40 milyon sizin paranız olsa buraya gömer miydiniz?
Kardeşim sadece 40 milyona çakallara karı kıza bakmaya yeni yer yaptınız.