42 eser bu sergide

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) ile Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı (ÇEKVA)tarafından düzenlenen...

01 Ağustos 2015 Cumartesi 15:51
 42 eser bu sergide


Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) ile Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı (ÇEKVA)tarafından düzenlenen yağlıboya resim sergisi açıldı. Resim sergisine Mimar Sinan Halk Eğitim Merkezi ile Milli Eğitim Müdürlüğü destek verdi.


Bugün saat 14.00’de Çorum Park’ta düzenlenen resim sergisinin açılışına Belediye Başkan Yardımcısı ve TDED Çorum Şube Başkanı Turhan Candan, ÇEKVA
 Şube Başkanı Ahmet Güngör, Halk Eğitim Merkezi Resim Kursu Öğreticisi Rukiye Özdemir, kursiyerler ile davetliler katıldı.


Açılış öncesinde kısa bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı ve TDED Çorum Şube Başkanı Turhan Candan, yıl içerisinde açtıkları resim kursunun final yaptığını, bu güzel sanatsal faaliyetin hasat zamanı olduğunu söyledi. Marifetin iltifata tabii olduğunu vurgulayan Candan, “Resim sergimizde sanat eserleri ile güzel çalışmaları göreceğiz. Önümüzdeki dönemlerde kursiyerlerimiz daha iyi çalışmalar yapacaklar. Sanat hayatın gülümseyen yanı. Biz ne kadar sanatsal kurs açabilirsek, hayattaki gülümsemeyi o kadar artırdığımıza inanıyoruz. Öncelikle sanatçıya huzur veriyor. Sonrasında ise, sanatı icra eden sanatçı çevresine huzur veriyor, toplumsal huzurun bir parçası haline geliyor.” dedi.


6 ay süren çalışma sonucu 13 ile 65 yaş arası 30 kursiyerin 42 eserinin Çorumlular’ın beğenisine sunulduğu resim sergisi, gün boyu açık kaldı.




Son Güncelleme: 02.08.2015 16:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.