49 Türk rehine serbest

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Musul'da IŞİD tarafından rehin alınan 49 Türk'ün serbest bırakıldığını açıkladı.

20 Eylül 2014 Cumartesi 11:28
 49 Türk rehine serbest


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Musul'da IŞİD tarafından rehin alınan 49 Türk'ün serbest bırakıldığını açıkladı. Davutoğlu, serbest kalan rehinelerin sabaha karşı saat 05.00'te Türkiye sınırına giriş yaptıklarını ve Şanlıurfa'ya doğru yola çıktıklarını söyledi.

Rehinelerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, "Bu gece sabaha karşı vatandaşlarımızı aldık ve ülkemize getirdik. Sabaha karşı saat yarım sularında ilk temaslarımız yoğunlaştı ve sabah 05.00'te de ülkemize geldiler. Gece boyu yakından takip ettik gelişmeleri, biraz önce Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Bu mutlu olay hepimizi güzel bir sabaha hazırladı" dedi.


İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER


Bakü'deki porgramını yarıda kesen Davutoğlu, ''Ben de biraz sonra Bakü'den ayrılarak, vatandaşlarımızla, başta başkonsolosumuz olmak üzere bütün kardeşlerimizle kucaklaşmak üzere ülkemize döneceğim. Şu anda rehinelerimiz sınırdan girdiler, Urfa'ya doğru hareket halindeler. Ben de buradan doğrudan Urfa'ya gideceğim, rehinelerimizle buluşacağım'' ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 49 Türk'ün serbest bırakılması ile ilgili gelişmeyi Twitter hesabından da "Aziz milletimin gözü aydın. Irak'ta alıkonulan vatandaşlarımızı bugün sabah 5'te ülkemize getirdik" cümlesi ile duyurdu. Musul Başkonsolosu ve 48 çalışan, 11 Haziran'da IŞİD tarafından kaçırılmıştı.


Türk rehinelerin Şanlıurfa’ya ulaştığı, karayolu ile Ankara’ya gidecekleri belirtildi.





(Milliyet)

 

Son Güncelleme: 20.09.2014 11:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bülent Gökgöz 2014-09-20 11:59:53

türkiye'nin ışid stratejisinin ve işgal koalisyonuna katılmama tavrının doğruluğu ortaya çıkmış oldu.fidye vermeden herhangi bir şart kabul etmeden rehinelerin serbest kalması önemli bir başarı.türkiye hem işgale ortak olmuyor hem de işgalcilerin mağdur ettiği insanlara kucak açıyor.
türkiyenin dış politikasını eleştirip işid'e ve onun üzerinden i̇slami değerlere saldıranlar epey üzülmüş olmalılar rehinelerin serbest bırakılmasına!rehineler öldürülseydi yeminli muhalifler zil takıp oynarlardı!