4/C’liler kadroya alınsın

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi, Personel...

18 Kasım 2013 Pazartesi 09:51
 4/C’liler kadroya alınsın

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi, Personel Danışma Kurulu öncesi taleplerinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e iletildiğini söyledi.

Saatçi, akademisyenlerin mali hakları, 4C’ye kadro, iş ve meslek danışmanlığının maaş sorunları, sicil affı, bir derece verilmesi gibi birçok konuyu içeren raporu Bakan Çelik’e verdiklerini belirtti.  


‘Meslek danışmanlarının sevinçleri yarım kaldı’

Kadroya alınan iş ve meslek danışmanlarının sevinçlerinin yarım kaldığını ifade eden Saatçi, “300 binin üzerinde arkadaşımız Memur-Sen’in talebi Çalışma Bakanlığı’nın da gayretiyle kadroya geçirildi. Hükümet, sözleşmeli çalışanların kadroya geçişi ile ilgili isteğimizi yerine getirdi. Hükümete bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Sayın Başbakanımızdan ve Çalışma Bakanımızdan Allah razı olsun. Bütün sözleşmeliler kadroya geçtikleri için sevinirken, iş ve meslek danışmanlarının sevinçleri yarım kaldı. Kadroya geçtiği için maaşları düşen Çalışma Bakanlığına bağlı iş ve meslek danışmanları var. İş ve meslek danışmanlarımızın kadroya geçmelerine Memur-Sen olarak çok sevinmiştik, çok heyecanlanmıştık. Bu arkadaşlarımıza hep beraber mükemmel bir iyilik yaptık. Onları iş güvencesine, kadroya kavuşturduk ama maaşları 800 TL düştü. Sosyal devlet ilkeleri açısından, bu durumu doğru bulmadığımızı ifade ediyorum. Bu arkadaşlarımızın maddi anlamda kayba uğramaması için Memur-Sen olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çalışma yapmasını istiyoruz.” dedi.


‘4/C’liler kadroya alınsın’

4/C kapsamında istihdam edilen geçici personel ile diğer kurum ve kuruluşlardaki 4/C statüsündeki kamu görevlilerinin kadroya geçirilmesine yönelik talep ve beklentileri için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın harekete geçmesi gerektiğini belirten Saatçi, şöyle dedi; “Toplu sözleşmede 4/C’lilere yüzde 50 zam aldık. Üzerine de onlara kadroyu vermemek olmaz. Burada bir çelişki var. Bu çelişkiyi ortadan kaldırmamız gerekiyor. Memur-Sen’in talepleri ve Çalışma Bakanlığı’nın gayretleri neticesinde Toplu Sözleşme masasında 4-C’lilerin bekâr olanlarına 253 TL net, evli 2 çocuklu olanlarına da 493 TL net zam aldık. Biz daha önce 300 bin kişinin kadroya geçişine öncülük ettik. 4/Cli’lerin de kadroya geçmesi için Memur-Sen olarak mücadelemize devam edeceğiz.”


‘Geçim sıkıntısı çeken akademisyen bilimsel çalışma yürütemez’

Saatçi, akademisyenlerin durumunun iyileştirilmesi gerektiğini de belirttiği açıklamasında, “Geçim sıkıntısı çeken bir akademisyenin bilimsel çalışma yürütmesi mümkün değildir. Bugünkü ücret yapısı ve mali haklar göz önüne alındığında öğretim üyeliğinin cazip ve öncelikle tercih edilen meslekler arasında yer almadığını görürüz. YÖK’ü de kapsayan daha geniş bir çalışma yapalım diye Toplu Sözleşme döneminde karar alınmıştı. YÖK Başkanı ile birlikte düzenlenen bir basın toplantısında Eğitim-Bir-Sen’in akademisyenlerle ilgili çalıştayının raporu kamuoyuyla paylaşılmıştı. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak üniversitelerde görev yapan profesörlere verilen maaşın 4 bin 702 TL’den 2014 yılı Ocak ayı itibariyle 5 bin 431 TL’ye çıkarılması talep edildi. Doçentlerimize verilen 3 bin 369 TL olan maaşlarının Ocak 2014 itibariyle 4 bin 98 TL’ye, yardımcı doçent maaşların da 2 bin 701 TL’den 3 bin 430 TL’ye, araştırma görevlilerinin maaşlarının da 2 bin 203 TL’den 2 bin 932 TL’ye çıkarılması talep edildi. Bu rakamlar verildiğinde rekabet eden bir akademisyen ailesine kavuşmak mümkün olacaktır.” diye konuştu.


Ünvan mücadelesi

Üniversiteli işçilerin sorunlarının çözülmesi için de mücadele ettiklerini ifade eden Saatçi, “Sayısı çok değil ama belediyelerde ağırlıklı olarak mühendis, avukat, mimar olarak çalışan üniversiteli işçiler dediğimiz, memuriyet işi yapan arkadaşlarımız var. Bunlar da yaptığı işe uygun ünvan istiyorlar. Yaptıkları işe uygun unvanı kazanmaları için mücadelemiz devam edecek.” Dedi.





Son Güncelleme: 18.11.2013 09:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.