5 bin kişi gönül sofrasında buluştu

Çorum Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen mahalle iftarları tüm hızıyla devam ediyor, Akkent, Mimar Sinan ve Gülabibey’den sonra Buharaevler mahalle iftarında binlerce kişi gönül sofrasında buluştu. Perşembe pazarı alanındaki iftar yemeğine yaklaşık 5 bin katıldı.

15 Haziran 2017 Perşembe 16:18
5 bin kişi gönül sofrasında buluştu

Çorum Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen mahalle iftarları tüm hızıyla devam ediyor, Akkent, Mimar Sinan ve Gülabibey’den sonra Buharaevler mahalle iftarında binlerce kişi gönül sofrasında buluştu.  Perşembe pazarı alanındaki iftar yemeğine yaklaşık 5 bin katıldı.



Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile birlikte AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Buharaevler Mahalle Muhtarı Abdulkadir Erdoğan, Üçtutlar Mahalle Muhtarı Mehmet Bölükbaş, AK Parti mahalle teşkilatı ve mahalle sakinlerinin katıldığı iftar yemeği öncesi konuşma yapan Başkan Külcü, huzur içerisinde geçirdikleri Ramazan ayının artık son günlerine doğru geldiklerini söyledi.



Dünyada sahur yapamayan, iftar yapamayan Müslümanların olduğuna dikkat çeken Başkan Külcü, “Dünyada sahur yapamayan Müslümanlar var, iftar yapacak iftarlık bulamayanlar var yahut sahurluğu olan, iftarlığı olan ama başına zalimler tarafından bomba yağdırılan Müslüman kardeşlerimiz var. İnşallah bu ramazanın hürmetine Allah’ım bu çektikleri acıları da sona erdirir.” dedi.

İNSANA DOKUNAN BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA ÇALIŞIYORUZ

Belediyeciliğin sadece yol yapmaktan, alt ve üst yapı hizmetlerini yapmaktan ibaret olmadığını vurgulayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Eğer bir yerde insan mutluysa, huzurluysa orada belediyecilik bir anlam ifade eder. İnsan mutlu değilse, engellisiyle, yaşlısıyla, fakiri- fukarasıyla ilgilenmeyen bir belediye, belediye değildir. Tarihiyle ilgilenmeyen bir belediye, belediye değildir. Belediyeyse bile bizim belediyemiz değildir. Ben tarihinden, ruh köklerinden kopmuş bir belediyeyi belediye olarak kabul etmem. İşte bu sebepten bizim için insan odaklı, insana dokunan bir belediyecilik her şeyden önceliklidir. Biz de bu anlayışla çalışıyoruz” dedi.



BUHARAEVLER’EİKİ KURAN KURSU MÜJDESİ

Buharaevler Mahallesini de diğer tüm mahalleleri olduğu gibi hizmetlerle donattıklarını söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Mahalle sakinlerine müjdeler veren Külcü, “Manas Parkının üzerindeki kulübeyi yıkarak oraya geleneksel mimarimize uygun bir Kur’an Kursu inşa edeceğiz. Kevser Camimizin yanındaki parka da bir Kur’an Kursu yapacağız. Şu anda şehir genelinde yapımı devam eden 8 camii inşaatımızın 5 tanesi Buharaevler’de devam ediyor. Eskiden buralara para veren belediye başkanlarına soruşturma açıyorlardı şimdi Belediye olarak biz yapıyoruz. Bunu yasayı değiştirerek Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Allah ona uzun ömür versin. Sizler bize güç verdiğiniz müddetçe Allah’ın izniyle bizler de hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

KARADAĞ: MAHALLE İFTARLARINDA HUZUR VE MUHABBETİ YAŞIYORUZ

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ da yaptığı konuşmada binlerce kişiyi bir araya getiren ve iftarda buluşturan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür etti.


Buharaevler Mahallesine ne zaman gelse huzuru, muhabbeti ve insan ilişkilerindeki güzelliği gördüğünü belirten Karadağ, “Bu birliktelik bana ülkemizdeki huzuru ve birlikteliği anımsatıyor” dedi.



AKAR: HUZUR İÇERİSİNDE BİR RAMAZAN AYI YAŞIYORUZ


AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar da yaptığı konuşmada ülke olarak huzur içerisinde bir Ramazan ayı yaşadıklarını ifade ederek iftar programı için Başkan Külcü’ye teşekkür etti.


MUHTAR, BAŞKAN KÜLCÜYE ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

Buharaevler Mahalle Muhtarı Abdulkadir Erdoğan, Buharaevler Mahallesine yapılan hizmetler nedeniyle Başkan Külcü’ye teşekkür etti. Buharaevler Mahallesi’nin yapılan hizmetlere duyarsız kalmadığını belirten muhtar Erdoğan, Başkan Külcü’ye çiçek takdim etti.



TÜRKİYE BİRİNCİSİ HAFIZLARDAN KURAN ZİYAFETİ


Türkiye Kuran Okuma birincisi hafızlar Ahmet Aybar ve Yunus Koçan Buharaevler mahalle sakinlerine iftar öncesi Kuran’ı Kerim ziyafeti sundu.

UMUT MÜRARE’DEN MUHTEŞEM KONSER

Buharaevler Mahallesi sakinleri iftarlarını yaparken sevilen sanatçı Umut Mürare de beğenilen ilahiler ve ezgilerden oluşan bir konserle iftar programına renk kattı. Mürare, verdiği konserle dinleyenlere keyifli anlar yaşattı.



ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ


İftar programına katılan çocuklar, düzenlenen animasyon gösterisi, palyaço ve eğlenceli karakterlerle oyunlar oynadı ve fotoğraf çektirdi.Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikle çocuklar, iftar programı boyunca gönüllerince eğlendi.



FEYZULLAH KIYIKLIK PARKINDA ÇAY SOHBETİ


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ve mahalle teşkilatı ile birlikte iftardan sonra Feyzullah Kıyıklık Parkına geçerek sohbet etti. 
Deniz Feneri Yönetim Kurulu Vekili Recep Koçak’ın da katıldığı sohbette Ramazan ayında yapılan yardımlarla ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. 


Son Güncelleme: 15.06.2017 16:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165