'5 yılda 12 bin kadına kurs verdik'

Umut Radyo’da önceki gün yayınlanan ‘Beyaz Mikrofon’ programına Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Koordinatörü Nuran Hakyemez ve Merkez Aile Eğitim Müdürü Betül Özseçer stüdyo konuğu oldu.

21 Şubat 2016 Pazar 14:22
'5 yılda 12 bin kadına kurs verdik'


Umut Radyo’da önceki gün yayınlanan ‘Beyaz Mikrofon’ programına Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Koordinatörü Nuran Hakyemez ve Merkez Aile Eğitim Müdürü Betül Özseçer stüdyo konuğu oldu.


Meltem Danışman Çınar’ın sorularını yanıtlayan Hakyemez ve Özseçer, son 5 yıl içerisinde merkezlerinde kadınlara yönelik düzenlenen kurslara 12 bin kişinin katıldığını belirterek, kentin 6 farklı bölgesinde faaliyetlerini sürdürdüklerini ve geçen her gün artan yoğun talebin kendilerini sevindirdiğini ifade etti.


‘HEDEFİMİZ SAĞLIKLI AİLE BİREYLERİ’


Aile Eğitim Merkezi Müdürü Betül Özseçer, ailelerin her yaştaki bireylerine yönelik danışmanlık eğitim hizmetleri verildiğine dikkat çekerek, ‘ Şu anda aktif olarak bir Beslenme Danışmanı ( Diyetisyen ), Psikolojik Danışman ve Pedagog ile çalışıyoruz. Kısa süre sonrada Aile Danışmanımız ile hizmetlerimiz sürecek. Danışmanlarımız bireysel danışanların dışında çeşitli konularda açık ve kapalı grup terapileri yapmaktadır. 6 kültür merkezimizde hemen her hafta çeşitli başlıklar altında uzmanlarımızca düzenlenen seminerlerimiz var. Örneğin kadın kanserleri konusunda organize edilen bir semineri tüm merkezlerimizde de verdik’.dedi.


MERKEZLERİMİZ ŞEHRİN HER MAHALLESİNDE HİZMET VERİYOR


Kişisel gelişim, aile içi iletişim, ev ekonomisi, değerler eğitimi gibi genel başlıklar altında özel eğitim konularının tüm merkezlerinde eşit ölçüde haftanın belli günlerinde verildiğini ifade eden Özseçer, ‘Böylelikle şehrin bütün mahallelerine aynı hizmeti sunmuş oluyoruz. Diyelim ki yararlanmak istediğiniz bir konuyu kaçırdığınızda diğer bir mahallemizde izleyip takip edebiliyor, yakalayabiliyorsunuz. Diyetisyenimizle birlikte diyabet hastalarına yönelik karbonhidrat sayımı yapıyoruz. Bunu 5’er kişilik kapalı gruplar halinde düzenleniyoruz. Ve program 6 hafta sürüyor. Ve bu inisülin kullanan hastalarımızla gerçekleşiyor. Ciddi dönütler alıyoruz. Bu uygulama her 6 haftada bir tekrarlanıyor. Pedagog ve Psikologumuzla farklı alanlarda kapalı ve açık grup uygulamalarımız oluyor. Özetle hizmetlerimizden kadın erkek genç yaşlı 7’den 77’ye tüm aile bireyleri yararlanabiliyor’ dedi.


VELİ PAŞA KONAĞINDA İKİ AYRI MERKEZ VAR


Belediye Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Koordinatörü Nuran Hakyemez, ‘Toplumda kanıksanmış bir algı mevcut. Veli Paşa Konağı sadece Kadın Kültür ve Sanat Merkezi olarak biliniyor. Oysaki burada Aile Eğitim Merkezimizde faaliyette. Tarihi konağımız çok güzel ve geniş. Biz bu güzide mekânı iki ayrı birim olarak paylaşıyoruz. Aile Eğitim Merkezimize her yaştan herkesi alabiliyoruz. Ama Kadın Kültür Merkezimizin bünyesinde devam eden kurslara sadece kadınlarımız kabul ediliyor. Buhara merkezimizde danışmanlık hizmetlerimiz var. Kapalı aile grup terapilerimizi diğer kültür merkezlerimizde yapıyoruz. Örneğin geçen senelerde Bahçelievlerde bağımlılıkla ilgili kapalı grup çalışmalarımız oldu’ dedi.


TALEP YOĞUNLUĞU BİZİ SEVİNDİRİYOR


Hakyemez, Velipaşa dışındaki diğer kadın kültür merkezlerinde spor aktivitelerinin devam ettiğini belirterek Buhara Merkezinde ilave olarak yüzme ve fitnıs dallarının mevcut olduğunu ve buna çok yoğun bir talep geldiğini söyledi. Hizmetlerinin tamamının ücretsiz olarak verildiğini dile getiren Hakyemez, ‘Tüm bu hizmetlerimizi kurs olarak organize ettiğimiz için kayıtta yığılmalar olabiliyor. İnsanlarımız bize sıra gelmiyor diyebiliyor. Mesela sporda 500 kişilik bir sıra var. Bir haftada 100 – 125 kişiye hizmet verebiliyoruz. Ve bu kurs 2 ay sürüyor. Bir hanıma ancak 2 ay sonra sıra gelebiliyor. Bu tarz sıkıntılar yaşayabiliriz. Bu bize olan talebin çokluğunu gösteriyor. Buda bizi mutlu ediyor. Hizmet verdiğimiz kitle 16 yaş ve üzeri. Çini kurslarımızda daha genç arkadaşlarımız varken Nakış kurslarımızda daha farklı yaş grupları olabiliyor. Dil kurslarımıza yoğun bir talep var. İngilizce, Arapça ve Osmanlıca olarak düzenlediğimiz kurslarımız ön lisans yada açıköğretimde okuyan hanımlarımıza yönelik. Türkçe, Fen, Matematik ve Sosyal Bilgiler kursları yürütülüyor. Her kursun yaş ortalaması farklı. Çünkü toplam 62 branş var. Kurslarımz Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile sürüyor. Sonunda katılımcılara resmi bir belge veriliyor”.


KURSLARIMIZIN TAMAMI ÜCRETSİZ


Merkezlerin tamamında düzenlenen tüm kursların ücretsiz olduğunu ifade eden Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Koordinatörü Nuran Hakyemez, programda 6 - 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak ‘Ben yaşlanınca’ isminde bir projelerinin olduğunu belirterek, ‘Çocukların ileride yaşlandıklarında neler hayal ettiğini ifade edebileceği bir tiyatro yarışması düşünüyoruz. Katılımcı çocukların en az bir 65 yaş üstü kişi ile birlikte katılımı söz konusu. Sonunda başarılı olan çocuğumuza hediyelerimiz var. Aynı zamanda katılımcı yaşlılarımıza da bir ‘Check- up‘ yaptıracağız. 10 Şubat - 27 Şubat başvuru tarihlerimizdir. Son teslim tarihi 15 Mart. 23 Mart ta hediyelerimiz verilecek. Projemizi Milli Eğitim Bakanlığı ile beraber yürütüyoruz’.


KADINLARA YÖNELEK AFFETME AKADEMİSİ


Belediye Aile Eğitim Merkezi Müdürü Betül Özseçer, toplumda kadınların affetme sorunu bulunduğunu belirterek Kadınlara yönelik bir Affetme akademisi çalışması yapmak istediklerini ve kadınlarımızın yaşamlarında genel olarak affedemedikleri bir konunun mutlaka bulunduğunu dile getirdi. Özseçer, konuya ilişkin 6 haftalık bir çeşit terapi programı düşünüyoruz’dedi.


KADINLAR GÜNÜNDE KEÇE’DEN TABLO - GİYSİ VE AKSESUAR SERGİSİ


Hakyemez ve Özseçer, Dünya Kadınlar Gününe yönelik faaliyetler düzenleyeceklerini ifade ederek, ‘Bizler bu günü yalnızca bir günde değil birkaç günde kutlamayı seviyoruz. Aslında yılın her günü ‘Kadınlar Günü’ olmalı. Sergiler ve salon programlarımız var. 1 Mart tarihinde saat 13.30’da belediyemiz Sanat Galerisinde Bursa’dan gelecek olan bir bayan sanatçımızın Keçe Resim sergisi olacak. Keçe aslında geleneksel olarak tarihimizde yeri bulunan çok eski bir sanat. Sanatçımızın çok farklı eserlerinin yer alacağı güzel bir sergi olacak. Keçeden tablolar giysi ve aksesuar tasarımları mevcut.


LALE YARIŞMASI VE KONFERANS


Dünya Kadınlar Gününe yönelik 9 Mart’ta bir konferans düzenleyeceklerini ifade Hakyemez, ‘Tüm kadınlarımızı eşleri ile birlikte katılıma bekliyoruz. İletişim Uzmanı Canten Kaya konferansımıza özellikle kadınlarımızı eşleri ile birlikte bekliyoruz. Bu sene Kadın Kültür ve Sanat Merkezimizin beşinci kuruluş yıldönümü. Ve bizim amblemimiz bir lale figürü. İşte biz bu lale figürünü kadınlarımızın herhangi bir sanat dalı ile işlemelerini istiyoruz. Kadınlarımzn lale kompozisyonlarını 12 Mart’a kadar değerlendirmelerini istiyoruz. Bu ebru da olabilir. Birinciye bin, ikinciye 750, üçüncüye 500 lira ödülümüz olacak. Ve ardından bir lale konferansımız olacak’.

 

 

Son Güncelleme: 21.02.2016 14:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.