50 yıllık hayal gerçekleşti

Kargı'da 26 bin dekar araziyi sulayacak olan Çankırı Kızlaryolu Barajı temeli atıldı

17 Aralık 2017 Pazar 23:19
50 yıllık hayal gerçekleşti

Çankırı Kızlaryolu Barajı temel atma töreni Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Baraj tamamlandığında Kargı’nın 26 bin dekar tarım arazisini sulayacak.
Çankırı Atatürk Stadı yanında kurulan platformda temel atma töreni yapıldı. Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, AK Parti Çankırı Milletvekilleri Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, Çorum Milletvekili Salim Uslu, Belediye Başkanı İrfan Dinç, ilçe belediye başkanları, daire amirleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çankırı'yı çok sevdiğinden bahsederek, "Yiğit insanlar, yaranlar diyarı Çankırı'yı çok seviyorum. Çankırı çok güzel bir diyar. Yemyeşil bir Çankırı inşa edeceğiz. Başbakanımız ayrıldı sizlere salamı var ne gerekiyorsa yapın dedi. Ayrıca dünya lideri Cumhurbaşkanımızında selamını getirdim. Bu coşkuyu önümüzdeki hafta cumhurbaşkanımızla birlikte olacağız ve kendisine ileteceğim. Yıllardan beri 1952'den beri hasretle beklenen devrez Kızlaryolu barajı sadece Çankırı'ya değil Kastamonu ve Çorum'a da hizmet edecek muhteşem bir baraj. Yaklaşık maliyeti 450 milyon TL. Çok büyük bir alanı sulayacak. 156 bin dekar alanı sulayacak olan muhteşem bir baraj" dedi.

İHA

Son Güncelleme: 18.12.2017 10:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Karaman’a 2017-12-18 13:27:40

Da havaalanı müjdesi verildi hayırlı uğurlu olsun hem de Merzifon’a pardon Konya’ya rağmen!!!