66 bin yavru balık göletlere bırakıldı

‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ Kapsamında Çorum’da bulunan göletlere 66.000 adet yavru balık bırakıldı.

15 Temmuz 2016 Cuma 16:59
66 bin yavru balık göletlere bırakıldı

‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ Kapsamında Çorum’da bulunan göletlere 66.000 adet yavru balık bırakıldı.


Yapılan açıklamaya göre, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından su kaynaklarındaki nesli tehlike ve  baskı altında  olan türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle  zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi, bilimsel temele dayalı balıklandırma metodunun uygulanması amacıyla 2016 yılında uygulamaya konulan “Su Kaynaklarının  Balıklandırılması  Projesi”  kapsamında üretim faaliyetleri gerçekleştirilen sazan balığı yavrularından, il de bulunan göletlere bırakılmak üzere tahsis edilen  66.000 adet yavru balık Alaca’ da Çopraşık (8.000), Gerdekkaya (5.000), Soğucak (40.000), Ortaköy’ de Danış (5.000) ve Mecitözü’ nde Köprübaşı (8.000) göletlerine bırakıldığı ifade edildi.


Proje ile gelecek yıllarda su kaynaklarına; yayın, kalkan, alabalık, sazan, şabut, kerevit ve mersin balığı başta olmak üzere  yeni türlerin üretilip  bırakılmasının gerçekleştirileceği belirtildi.

 

Son Güncelleme: 15.07.2016 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.