‘Abesle iştigal bir durum’

Yönetici değerlendirme süreci idarecilikten öğretmenliğe alınan 4 sendikacı yargı kararıyla haklı bulundu.

05 Mayıs 2015 Salı 17:44
 ‘Abesle iştigal bir durum’


Yönetici değerlendirme süreci idarecilikten öğretmenliğe alınan 4 sendikacı yargı kararıyla haklı bulundu.


Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, sendika merkezinde yaptığı açıklamada, sendika üyesi  yöneticilerin haksız yere öğretmenliğe düşürüldüğünü belirterek, mağdurların sendika desteğiyle başlattığı hukuki mücadeleyi kazandıklarını, idarenin 30 gün içerisinde üyelerini  derhal göreve başlatması gerektiğini ifade etti. Aydın, açıklamasında şöyle dedi: “Tabi Ek 1 değerlendirme formu ile  yeniden değerlendirme sürecine tabi tutulan arkadaşlarımıza haksız yere olumsuz puanlama yapanlar yargı kararına istinaden mağduriyetleri ortadan kaldırmalıdırlar. Mahkeme kararı 75 ve üzeri puan alması gerekirken ve görev süresi uzatılmaması işleminin iptaline yöneliktir. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeniden bir puanlama işlemine girmesi mahkeme kararına aykırıdır. Abesle iştigal bir durumdur.


Sizin yapacağınız mahkeme kararına uyarak , görev süresini uzatmak. Bugün sendikamıza ulaşan bilgilere göre Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin yine bir tiyatro çevirdiğini gösterdi. Bakalım bu komedi nereye kadar devam edecek. Birinci değerlendirmeler MEBBİS sistemi üzerinden yapılırken ikinci değerlendirmelerin kâğıt üzerinde gerçekleşmesi ise şaibelere neden oldu.


Değerlendirmeyi yapacak olanlar,  Milli Eğitim Müdürlüğüne çağrılarak baskı altına mı alınmaktadır?  Değerlendirmeyi yapacak olan arkadaşlara gerekli bilgilendirme yapıldığında internet ortamında da  bu puanlamayı yapacakken neden böyle bir yol izlenmiştir? Mevcut müdürler değerlendirmeyi yapacak olan öğretmenin yanında nasıl bulunur? Bu bir baskı değil de nedir? Kimin kaç puan verdiğini görerek pozisyon almayı uyanıklık zannediyorsunuz ama unutmayın ki bu uyanıklık değildir.


Usulsüz bir şekilde ayak oyunlarına başvuranların attıkları her adımın farkındayız, eğer bunların hesabını sizlere sormazsak namerdiz. Bu şekilde yönetmeliğe aykırı evrak üzerinde değerlendirme alan, görevini kötüye kullanan memur ve yöneticiler hakkında  işlem yapılması için çalışma başlatacağımızı da özellikle belirtmek istiyorum.


Mahkeme kararları incelendiğinde, Hayır cevabı verilen ancak somut bilgi ve belgeye dayanması gereken konularda bilgi belge sunulamadığı görülmektedir. Bu durumda, dava konusu değerlendirme işleminin nesnel, somut ölçme ve değerlendirme kriterlerine dayanmadığı ve bu haliyle objektiflikten uzak, soyut ve dayanaksız olması nedeniyle hukuka aykırı olduğu sonucuna varılmıştır.


Yüzlerce yıldan beri mülkün temelinin adalet olduğunu toplumun her noktasında sergilemiş olmanın onuruyla tarih sayfasında yer almış bir milletiz. Ve bu duygumuzu asla yitirmek istemiyor; verdiğimiz mücadelenin de bu noktada bir gayret olduğunun bilinmesini istiyoruz.


Türk Eğitim-Sen olarak Çorum İdare Mahkemesi hukukun arkasından dolanan, yargı kararını uyguluyormuş gibi görünerek aslında kararı yok sayanlara açıkça hukuk dersi vermiştir. Hak ve adalet duygusundan yoksun olan kişilerin bu dersi iyi anlamaları ve ona göre işlem tesis etmelerini umuyor; mülkün temeli adaletin tesisi hususunda da kentimizin mülki amiri Sayın Çorum Valisi Ahmet Kara’yı  göreve davet ediyoruz.”




Son Güncelleme: 05.05.2015 17:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165