Adalet Sarayı’nın yapımı başladı

İhale aşamasının tamamlanan Osmancık Adalet Sarayı'nın yapımına başlandı. Yüklenici firmaya yer tesliminin...

17 Aralık 2014 Çarşamba 10:19
 Adalet Sarayı’nın yapımı başladı


İhale aşamasının tamamlanan Osmancık Adalet Sarayı'nın yapımına başlandı. Yüklenici firmaya yer tesliminin yapılmasının ardından temel inşaatına ilk beton kurban kesilerek atıldı. 

Adalet Bakanlığı tarafından ihalesi tamamlanarak sözleşmesinin imzalanmasından sonra yer teslimi yapılan Osmancık Adalet Sarayı Projesi inşaatı, eski cezaevi binası yanındaki alana yapılacak. Osmancık Adalet Sarayı inşaatının yüklenici firma Grup yöneticisi Erhan Çakan, “Osmancık adalet Sarayı inşaatımızın ilk betonunu kurban keserek attık. İnşallah, Allah nasip ederse en kısa zamanda inşaatımızı alnımızın akıyla teslim etmeyi planlıyoruz” dedi.

İnşaatına başlanan Osmancık Adalet Sarayı inşaatı yüklenici firma şantiye şefi inşaat mühendisi Emrah Bilgili, “Osmancık Adalet Sarayı ihalesini firmamız almıştır. İhalesini aldığımız Osmancık Adalet Sarayı’nı bizim bitirme süremiz 350 gündür. Allah’ın izniyle bugünde ilk betonu attık. Binamız Bodrum, zemin ve 1 kattan oluşuyor, yerleşim alanı 2 bin 900 metrekaredir. İnşaatımıza toplamda yaklaşık olarak 2000-2500 metreküp beton gidecektir. Allah izin verirse önümüzdeki yıl Eylül ayında bitirmeyi planlıyoruz. İnşaatımız süresince her ay Adalet Bakanlığı Teknik işler Dairesi Başkanlığı görevlileri bizi denetlemeye gelecekler. Şartnameye uygun bir şekilde yapıp teslim etmeyi hedefliyoruz. Osmancık’a hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

İhale sözleşmesinin imzalanmasının ardından yeri teslim edilen Osmancık Adalet Sarayı Projesi inşaatının tamamlanma süresi bir yıldan daha az bir süre olan 350 günde tamamlanarak geçici teslimi sağlanacak. Yeni Osmancık Adalet Sarayı bin 200 metrekare bina oturum alanı ile Bodrum, zemin ve 1 kat olacak bina bünyesinde 5 mahkeme, 2 duruşma salonu, 5 hakim odası, 4 mahkeme kalemi, 3 savcı odası, 2 savcılık kalemi, 1 avukat bekleme salonu ile İcra müdürlüğü ve İlçe Seçim Müdürlüğü de bulunacak. Tamamı 2 bin 900 metrekare üzerine oturacak olan Osmancık Adalet Sarayının kullanım alanında otopark ve yeşil alan üzerinde vatandaşın dinlenebileceği şekilde yapılacak.

Yapılacak yeni Adalet Sarayı Osmancık ile birlikte Dodurga ve Laçin ilçelerine de hizmet verecek.




İHA

Son Güncelleme: 17.12.2014 10:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165