Adalete güven azaldı

Türkiye Barolar Birliği(TBB) Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sabri Çepik, “Toplumun ceza adaletine olan güveni giderek azalıyor.

19 Eylül 2014 Cuma 18:53
 Adalete güven azaldı


Türkiye Barolar Birliği(TBB) Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sabri Çepik, “Toplumun ceza adaletine olan güveni giderek azalıyor. Bir dönem yüzde 70'lerde olan adalete güven, günümüze yüzde 13'ler onanına inmiştir” dedi. 

'Türk Ceza Adalet Sisteminin Etkinliğinin Geliştirilmesi Ortak Projesi' çerçevesinde avukatlar için düzenlenen bölgesel seminerin altıncı toplantısı Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan bir otelde gerçekleştirildi. Samsun, Sinop, Çorum, Amasya, Tokat ve Ordu barolarına kayıtlı avukatlar ve personellerine yönelik düzenlenen etkinliğe projeye katkı veren uzmanlar, avukatlar ve Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi temsilcileri, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sabri Çepik, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Tetkik Hakim Soner Özcan, Samsun Barosu Başkanı Av. Necat Anıl ve davetliler katıldı.

Programda Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Tetkik Hakim Soner Özcan ve Samsun Barosu Başkanı Av. Necat Anıl, projeyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sabri Çepik ise konuşmasında, "Toplumun ceza adaletine olan güveni giderek azalıyor. Bir dönem yüzde 70'lerde olan adalete güven, günümüze yüzde 13'ler onanına inmiştir. Yani toplum ceza-adalet sistemine güven duymamaktadır. Bu çalışmalar çok önemlidir. Adalete ulaşımın ucuz ve güvenilir olması gerekir. Biz bunları tartışırken bir yandan da değişik projelerle adliyelerimizde vatandaşa kısıtlı alanlar planlamayı düşünüyoruz. Zannederim burada çelişki var. Oysa adalete erişim vatandaşın en son başvuracağı adaletin çok kolay erişilebilir olması gerekmektedir" ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından toplantı çeşitli konularda ki konuşmacıların açıklamalarıyla devam ederken, toplantının 2 gün süreceği bildirildi.




İHA

Son Güncelleme: 19.09.2014 18:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165