Adliyeleri sarsan intiharlar

Türk Büro Sen Başkanı Sami Çam, adliyelerde yaşanan intiharlara dikkat çekerek, personelin sorunlarına dikkat çekti

23 Kasım 2017 Perşembe 15:15
Adliyeleri sarsan intiharlar

Türk Büro Sen Şube Başkanı Sami Çam, Adalet Bakanlığı bünyesinde ülkenin değişik adliyelerinde son bir hafta içerisinde yaşanan üç ayrı intihar olayına dikkat çekti.

Sami Çam, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya’da Bölge Adliye Mahkemesi’nde görevli Zabıt Katibi Cevahir Toker, Tunceli Çemişgezek Adliyesi’nde Mübaşir kadrosunda çalışan üyeleri Süleyman Aydın ile İstanbul Anadolu Adliyesi’nde Zabıt Katibi kadrosunda çalışan üyeleri Fatih Ersoy’un yaşamına son verdiklerini belirterek, şöyle dedi; “Modern Sarayların köleleri Adalet çalışanları hak ettiği değeri ve ücreti alamayan ve son zamanlarda artan iş yükü, ağır çalışma koşulları, personel yetersizliği çalışanların psikolojisini bozmuştur. Çığ gibi büyüyen sorunlar karşısında Adalet çalışanları ezilmiş ve çözümü kendince bulmaya çalışarak maalesef  intihara varan olaylar yaşanmıştır.

Adalet bir bütündür. Mübaşiri, zabıt katibinden, Yazı işleri müdürünü Hakimden,  Savcıdan idari işleri yapan personel birbirinden ayrı değerlendirilemez. Bugün 60 bin personeli bünyesinde barındıran Adalet bakanlığı çalışanlar arasında sınıf farkı gözetmeden bir bütün olarak ele olmak zorundadır.

Mesai merhumu gözetmeden, nöbet parası almadan, fazla mesai ücreti almadan havuz paraların alamadan tüm bu olumsuzluklara rağmen görevi in iyi şekilde yapmak isteyen adalet çalışanları bir ayrımcılığa tabi tutulup üzerlerine yıldırı uygulanmaktadır. Bu ayrımcılık ve baskı çalışanların motivasyonu olumsuz etkileyerek ve psikolojisini bozmuş. Kimsenin kabullenemeyeceği ölümcül sonuçlar doğurmaktadır.

Türk Büro Sen olarak Adalet Bakanlığı’nı uyarıyoruz. Çalışma şartları oldukça ağır ve ücretler yetersizdir Acilen çalışanlar ile ilgili bir çalışama yapılmalı çalışma şartları ekonomik ve özlük haklarında bir düzenleme yapılmalıdır. Adalet çalışanları ölmesin.”

Son Güncelleme: 23.11.2017 15:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.