‘Afetle mücadelede yeterli gelişme yok’

12 Kasım Afet Eğitimi ve Hazırlık Günü kapsamında; İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda Afet ve...

27 Kasım 2014 Perşembe 17:21
 ‘Afetle mücadelede yeterli gelişme yok’


12 Kasım Afet Eğitimi ve Hazırlık Günü kapsamında; İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda Afet ve Afetlerde Alınacak Önlemler konulu eğitim gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Hüseyin Güler tarafından verilen eğitime, İl Sağlık Müdür Yardımcıları Dr. Funda Karan, Fatih Mehmet Ünal, şube müdürleri ve 75 personel katıldı.


Sivil Savunma Uzmanı Hüseyin Güler, seminerde şu bilgileri paylaştı; “Deprem, sel, heyelan, vb gibi yüzlerce afet yaşayan dünyamızda, doğal ve insan kaynaklı afetlerin sayısında, son yıllarda önemli bir artış görülmektedir. Dünya ölçeğinde yaşanan afetlerden maalesef ülkemiz de payını almakta, can ve mal kaybı ile birlikte, sosyal, kültürel ve ekonomik kayıplar da beraberinde gelmektedir.


Çağımız bilgi ve internet çağı olarak kabul edilse de, afetler konusunda hala büyük bilgi eksiklerinin olduğu, hazırlık, eğitim ve bilinçlenme konularında yeterince gelişme sağlanamadığı bir gerçektir.


Deprem kuşağında yer alan bir ülke olarak, deprem riski altında bulunduğumuz ve saniyelerle sınırlı bir sürede büyük kayıplar yaşandığı asla unutulmamalıdır. Afetlerde, bireyler ve tüm kurumlar el ele ve müthiş bir iş bölümü içinde çalışmalıdırlar.”


Afetlerin zararını en aza indirmek, önlem alma ve zarar azaltma bilincini yerleştirmek amacıyla hazırlanan eğitimde afetlerden korunma yöntemleri, deprem ve depremde alınacak önlemler ve yapılması gerekenler, biyolojik ve biyokimyasal silahlar ve alınması gerekli önlemler ile ilgili önemli bilgiler verildi. Alınması gerekli tedbirlerin çok basit ama hayati önem taşıdığı ve uygulanması noktasında hassasiyet gösterilmesi gerektiği vurgulandı. 




Son Güncelleme: 27.11.2014 17:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.