‘Affetmenin gücünü hissedin’

SESPİA (Ses Verenler İş Kadınları Derneği) Çorum Şubesi ‘Affetme Semineri ve...

29 Mayıs 2015 Cuma 15:23
 ‘Affetmenin gücünü hissedin’


SESPİA (Ses Verenler İş Kadınları Derneği) Çorum Şubesi ‘Affetme Semineri ve Meditasyon Uygulaması’ konulu konferans düzenledi.


Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa öğrencilerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.


Programda SESPİA Şube Başkanı Semrin Kaleli kısa konuşma yaptı.


Konferansa konuşmacı olarak katılan Kişisel Gelişim Uzmanı İkbal Kaya, affetmenin iyileştirici gücünü anlattı.


"Affedin, kendinizi özgürleştirin’


Affedilmeyen şeylerin insan üzerinde baskı ve ağırlık yaptığını belirten Kaya, "Siz ne kadar huzursuz ve mutsuzsanız vücudunuzda o kadar mutsuz ve sağlıksızdır. Tabi ki genetik yapımızın etkisi var ama biz bu birikimlerimizle zamanla vücudumuza zarar verir. Hayatı olduğu gibi kabul edememek Alzheimer hastalığına; eski ve ihtiyaç duyulmayan her şeyi atamamaktan korkma bağırsak sorunlarına; değersizlik duygusu, korku eleştirme baş ağrısı ve migren rahatsızlıklarına; değişime direnme karaciğer rahatsızlıklarına; istenen şeyi yapamamaktan duyulan aşırı düş kırıklığı hipertiroidi ve yüksek tansiyona; geçmişteki seçimlerden pişmanlık duymak, hayattan tat alamamak, diyabet ve şeker hastalıklarına neden oluyor. Keşke ile başlayan cümleler sağlıksız ve yararsızdır. Affedin, kendinizi özgürleştirin" dedi.


‘Affetmenin gücünü fark edin’


Affedince elde edilecek kazanımlardan bahseden Kaya, "Affettiğiniz zaman, değiştiremeyeceğiniz şeyleri kabullenmiş, almanız gereken dersleri almış ve o sayfayı kapatmış, gereksiz birçok yükten kurtulmuş olacaksınız. Şimdiki zamanın ve geleceğin doğru şekillenmeye başlamasını sağlayacaksınız. Affederek gelecekte karşılaşacağınız muhtemel sağlık sorunlarından kendinizi kurtarmış olacaksınız. Yepyeni bir açmış olacak, insanlar sizin yıkılmadığınızı, dimdik ayakta durduğunuzu görecekler. Affetmiş olmakla kendinize büyük bir değer vermiş olacaksınız. Önünüzde yeni olasılıkları var etmeye başlayacaksınız. Affederek kendi gücünüzün farkına varacaksınız" diye konuştu.


Seminer sonunda katılımcılara meditasyon uygulandı. 




Son Güncelleme: 29.05.2015 15:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.