Afrin'e en anlamlı bağış

Afrin'e en anlamlı bağış, İYC'nin başarılı sporcularına ödül, Alaca'da şehitlere mevlit...

19 Mart 2018 Pazartesi 18:54
Afrin'e en anlamlı bağış

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri kendi aralarında topladıkları ve Türk Silahlı Kuvvetleri Vakfı’na gönderdikleri paranın makbuzunu Belediye Başkanı Zeki Gül’e teslim etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin ve Türkiye'nin güneyinde düzenlediği Zeytin Dalı operasyonuna en anlamlı bağış Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinden geldi. Yaptıkları ve sattıkları ürünlerden elde ettikleri 1.375 TL’yi Afrin’e gönderen Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri adına Arap Murat Akkoyunluoğlu, bağış makbuzunu Belediye Başkanı Zeki Gül’e teslim etti.

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin bu davranışların Türkiye’ye örnek olması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Zeki Gül, yapılan bağışın maddi değerinin çok önemli olmadığını belirterek, “Bu var olan her şeyini vermek.” dedi.

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerini duyarlı davranışlarından dolayı tebrik eden Başkan Gül, “Arap Murat Akkoyunluoğlu ve arkadaşları kendi kazançları olan 1.375 Türk Lirasını askerimize bağışlamışlar. Tebrik ediyorum. Bu Türkiye’de örnek alınacak bir davranıştır. Bu bağışı askerlerimiz, mücahitlerimiz, subaylarımız, astsubaylarımız duyar ve onlara moral olur. Bu var olan her şeyini vermek demektir. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyor ve duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İYC’DA BAŞARILI SPORCULARA ÖDÜL

Belediye Başkanı Zeki Gül ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, İlim Yayma Cemiyeti’ni ziyaret ederek, İlim Yayma Cemiyetinde kalan başarılı sporcuları ödüllendirdi.

Ziyarette, Sağlık İl Müdürü Ömer Sobacı, İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şube Başkanı Mustafa Tuzcu, AK Parti ve İYC yöneticileri katıldı.

Geçtiğimiz hafta Amasya’da yapılan İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda mücadele eden ve Türkiye dereceleri ile dönen genç sporculara Gül ve Karadağ ödül verdiler. Amasya’da gerçekleştirilen şampiyonada Mehmet Uzun, 55 kiloda Serbest stilde Türkiye şampiyonu, Elvan Özmen ise 70 kiloda hem serbestte hem de grekoromende Türkiye üçüncüsü oldu. Başarılı sporcuları tebrik eden Başkan Zeki Gül sporcuları altınla ödüllendirirdi. AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ise genç sporculara eşofman takımı hediye etti.

GELECEĞİMİZ ADINA GENÇLİĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORLAR

Belediye Başkanı Zeki Gül, İlim Yayma Cemiyeti’nin geleceğe sahip çıkma adına büyük katkılar sağladığını söyledi. İlim yayma Cemiyeti’nin insanlığa hizmette öncü bir kurum olduğunu belirten Gül “İlim Yayma Cemiyeti Müslümanlığa, insanlığa hizmette öncü bir kuruluşumuzdur. Çorum’da da takdire şayan hizmetler yapıyor. Geçmişte

Milli Türk Talebe Birliği, Milli Gençlik Vakfı ve birçok sivil toplum örgütleri de gençliğe sahip çıkmak adına büyük katkılar sağladı. İlim Yayma Cemiyeti’nin kuruluşunda emeği geçen şube başkanlarımıza, bu kurumda emeği geçen tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Perşembe akşamı Regaip kandilimizi kutlayacağız. Peygamber Efendimiz, “Recep ve Şaban’ı bizlere mübarek kıl bizi Ramazan’a kavuştur” diye dua ediyor. Ben de tüm hemşehrilerimizin sağ ve salim şekilde Recep ve Şaban’ı tamamlayıp Ramazan’a erişmelerini temenni ediyorum ve Regaip Kandillerini kutluyorum” dedi.

İLİM YAYMA CEMİYETİ İYİ BİR NESİL YETİŞTİRME GAYRETİNDE

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ da, İlim Yayma Cemiyeti’nin genç sporculara da büyük önem verdiğinin altını çizerek, şöyle dedi; “İlim Yayma Cemiyeti sportif anlamda da gençlerimize önem veriyoruz” dedi. İlim Yayma Cemiyeti çatısı altında yetişen gençlerin ülkesine hiçbir zaman zarar verecek faaliyetler içerisinde bulunmayacağını belirten Karadağ, “İlim Yayma Cemiyeti milletimizi, vatanımızı, bayrağımızı, ezanımızı düşünen bir nesil yetiştirmek için hassasiyetle çalışıyor. Aynı zamanda sportif anlamda da bir başarılara imza atıyor. Bu başarılar profesyonel spor kulüpleri olanlar için olağan şeyler. Ama kendi çapında hizmet etme gayreti içerisinde olan dernekler vakıflar için olağanüstü başarılar. FETÖ gibi radikal örgütler gibi başka devletlerin uydusu, casusu, maşası olarak kendi milletine silah doğrultan, kendi vatanının bölünmesi için çaba gösteren örgütsel yapıları asla ve asla tasvip etmiyor ve istemiyoruz. İlim Yayma Cemiyeti kurulduğu günden itibaren bu duruşunu sergileyen, gösteren bir dernektir. İlim Yayma gibi devletimize, milletimize hizmet etme derdinde olan derneklerimizin, cemiyetlerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın her zaman yanında olacağımızın bilinmesini istiyoruz”

ALACA’DA ŞEHİTLERE MEVLİT

TBMM İdare Amiri Çorum Milletvekili Salim Uslu, Belediye Başkanı Zeki Gül Alaca ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 103 yıldönümü münasebetiyle düzenlenden Mevlid-i Şerif programına katıldı.

AK Parti Alaca eski İlçe Başkanı Ümit Tokgöz tarafından verilen mevlit yemeğine TBMM İdare Amiri Çorum Milletvekili Salim Uslu, Belediye Başkanı Zeki Gül, Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, AK Parti İlçe Yönetimi, Alaca Ticaret Odası Başkanı Günser Şirin ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra şehit aileleri ve davetliler katıldı.

Milletvekili Salim Uslu, katıldığı mevlit yemeği programında bu zamana kadar Türklerin yaşadığı mücadelelerin altını çizdi. Çanakkale’de ve 15 Temmuz’da ülkenin güçsüz duruma düşürülmesi için gayret sarf edildiğini belirten Uslu, “AK Parti eski İlçe Başkanımız Ümit Tokgöz’e bizleri burada böylesine anlamlı günde bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum. Bizim en büyük hediye Çanakkale Zaferi’nin 103. Yılında Afrin’i fethetmiş olmaktır. Dün yedi düvele karşı Çanakkale’de mücadele verdik. Bizim için varlık-yokluk mücadelesiydi. Aynı şeyi 15 Temmuz’da da yaşadık. 15 Temmuz’da Türkiye’yi kuşatmak mecalsizleştirmek isteyenler Çanakkale’de de aynı şeyi yaptılar. Şimdi de Irak’ta Suriye’de aynı şeyleri yapıyorlar. Bizler büyük Türkiye’nin, güçlü Türkiye’nin etkin ve saygın bir Yeni Türkiye’nin yurttaşları olarak özgürce, kendi onurumuzla yaşamak istiyoruz. Kimsenin toprağında gözümüz yok. Afrin’i ele geçirdik şimdi sırada Mümbic ve Kandil var. Çünkü biz yıllarca mutluluk aramaktan yorgun düştük. Bilsinler ki “Alemde Şer Oğuz da Er Tükenmez”. Aziz şehitlerimizi rahmetle, hayatta kalanları şifa dileyerek minnetle, şükranla anıyorum” dedi.

Belediye Başkanı Zeki Gül de, Çanakkale Zaferinin yıldönümünde Afrin’in terörden arındırılmasının sevindirici olduğunu belirtti. Kendi ailesinden de Çanakkale’de şehitler olduğunu dile getiren Başkan Zeki Gül “Tarihimizin şerefli sayfalarından, 103 yıl önce bugün, atalarımızın kanlarıyla yazdığı, canlarını siper ettiği Çanakkale Zaferinin yıldönümünde sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum. Bugün burada bulunan tüm hemşerilerimin uzaktan veya yakından bir yakını Çanakkale’de mutlaka şehidi vardır. Benim babamın üç dayısı, annemin de bir dayısı Çanakkale’de şehit olmuştur. Bugün Afrin aynı gün ve tarihte kontrol altına alındı. Tam da Çanakkale’nin yıldönümünde… Bu bir tesadüf değil tevafuktur. Türk silahlı kuvvetlerimizin Afrin’i aldığının müjdesi bizleri memnun etmiştir. 15 gün önce Kilis’e gidip sınırı gezdiğimizde tüm maddi gelirleri sınır kapısında olan kardeşlerimizin “vatan-millet, din-devlet, ebed-müddet olduktan sonra bizim maddi kayıplarımızın hiçbir önemi yoktur” ifadelerini duymak bizleri ayrıca memnun etmiştir. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Allah bu millete Çanakkale Zaferlerinde olduğu gibi, Afrin’de olduğu gibi, 15 Temmuz’da olduğu gibi inşallah daha büyük muzafferiyetler verir. Allah, yedi düvele karşı savaşan, mücadele eden, devletimize milletimize zeval vermesin” dedi.

BİZ HEP HAKKANİYETLİ BİR TOPLUM OLDUK

Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ise Türklerin tarih boyunca kurdukları devletleri hakkaniyet ve adalet içerisinde yönettiklerini belirtti. Kurtyemez; “Bu zamana kadar bağımsız yaşadık, bağımsız yaşayacağız ve bağımsız olarak gideceğiz. Tarihte çok büyük devletler kurduk, kurduğumuz devletlerde bulunduğumuz toprakları, hakkaniyet içerisinde adalet içerisinde idare ettik. Tebaamızın her zaman mutlu ve müreffeh yaşamasını temin ettik” ifadelerine yer verdi.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİMİZ BAŞIMIZIN TACI

Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Afrin’in kuşatılmasını hatırlatarak, 18 Mart’ın Çanakkale Zaferi’nin ardından yine bir gurur günü olduğunu belirtti. Eyvaz konuşmasında “bugün çok müjdeli bir haber aldık. Askerlerimiz Afrin’i kuşattılar. Bugün şehit, gazilerimizin ve onların ailelerinin olduğu kadar aziz Türk Milleti’nin bir günüdür. Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin her zaman başımızın tacı olduğun ifade ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakkı 2018-03-19 21:20:24

Allah senden razı olsun. Kalbi ruhu güzel kardeşim var ol. Varol ki, bu ülke yücelsin.