Ağbal havaalanı konusunda net

Tecrübeli Gazateci Mustafa Demirer, Maliye Bakanı Hemşerimiz Naci Ağbal ziyaretinde Çorum'un havaalanı ve hızlı tren talebine bir kez daha destek verdiğini belirterek gündemi değerlendirdi.

22 Eylül 2016 Perşembe 11:57
Ağbal havaalanı konusunda net
Deneyimli Gazeteci Mustafa Demirer, Maliye Bakanı Hemşerimiz Naci Ağbal'ın Çorum ziyaretini değerlendirdi. Demirer, Çorum'un müstakil havaalanı talebine verdiği desteği yorumladı.

İşte o yorum;

Maliye Bakanı hemşehrimiz Naci Ağbal, Çorum’un havaalanı ve hızlı tren talebine bir kez daha destek mesajı verdi.

BU KEZ SEÇİCİ CÜMLELER KULLANDI


Geçtiğimiz Haziran ayında Çorum’a yaptığı ziyarette, müstakil havaalanı talebimiz için yerel basın temsilcilerinin bulunduğu ortamda yaptığı açıklamalara göre daha seçici cümleler kullanan Ağbal, kendisinin de Çorum'un bir evladı olduğunu ifade ederek, "Çorum, havaalanı ve hızlı treni hakediyor." dedi.


KÜLCÜ VE TAŞKAN GÜNDEME GETİRDİ


Ağbal’ın Çorum programında havaalanı meselesi yine Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaretinde gündeme geldi. Külcü, Hakimiyet ve Çorum Haber Gazetesi’nin manşetinde yer alan ve havaalanı talebimizi dile getiren haberlere dikkat çekti. Külcü, FETÖ darbe girişimi nedeniyle mevzunun arka planda kaldığını hatırlattı.  Aynı ziyarette muhabirimiz Erol Taşkan da, havaalanı konusunda Bakan Ağbal’ın desteğini hatırlatan bir soru yönetti.


GAZETELERİ TESLİM ETTİ


Belediye girişindeki led ekranlara Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın bir önceki ziyarette kendisine hediye ettiği maket uçağın fotoğrafını yansıtan Külcü, her iki gezeteyi Bakan Ağbal’ın çalışma arkadaşlarına teslim etti.


RESMİ ZİYARETTE İTİDALLI KONUŞTU


Çorum kamuoyunun merakla beklediği havaalanı konusunda net tarih vermeyen Ağbal, konunun takibinde olacağına işaret ederek, "Merak etmeyin bu konular günlü konular değildir. Bu konuları takip ederiz, vakti zamanı gelince gelir açıklama yaparız. Çalışmaları bitirdik, sonuç şudur deriz. Bunun için benden bir vade almayın. genelde maliye bakanları ne vade verir, ne söz verir." diye konuştu.


ESNAF TURUNDA AÇIK ÇEK VERDİ


Öğrendiğime göre, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın resmi ziyarette havaalanı talebimizle ilgili daha itidallı bir dil kullandığı gözlendi. Ancak Valilik ziyaretinden sonra yaptığı Gazi Caddesi esnaf turunda havaalanı ve hızlı tren hususunda açık çek verdiği daha net anlaşıldı.


BAKAN’IN YAKINLARI DEVREDE


Ağbal’ın Çorum’da yaşayan yakın akrabalarından bir grup, Gazi Caddesi’nde esnaf turu yaptığı sırada kendisini karşıladı. Bakan’ın yakınları, ‘Hoşgeldin’ ve hal hatır faslından sonra havaalanı ve hızlı trenin Çorum için çok önemli yatırımlar olduğunu ve desteğinin beklendiğini ifade etti.


HAVAALANI BENİM, HIZLI TREN USLU’NUN


Bakan Ağbal da, Çorum’un müstakil havaalanı yatırımının kendisinin işi olduğunu, sıkı takibinde bulunduğunu vurguladı. Hızlı tren yatırımı konusunda ise, AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu’yu işaret ederek, “O iş Salim Bey’in takibinde.” dedi.


Son Güncelleme: 22.09.2016 12:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165