AGD, fetih kutlamalarına katıldı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Çorum Şubesi, İstanbul’un fethinin 564. yıldönümü için düzenlenen fetih kutlamalarına katıldı.

15 Mayıs 2017 Pazartesi 12:59
AGD, fetih kutlamalarına katıldı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Çorum Şubesi, İstanbul’un fethinin 564. yıldönümü için düzenlenen fetih kutlamalarına katıldı.

AGD Çorum Şubesi olarak yüz AGD’li gençle Ayasofya’da, Mescid-i Aksa İmamı Mohamed Ali El-Abbasi’nin kıldırdığı fetih namazına katıldıklarını belirten AGD Çorum Şube Başkanı Bekir Uyanık, İstanbul’da gerçekleştirilen fetih programlarına Çorum’dan 5 otobüs 245 kişi ile Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, AGD Merkez İlçe Başkanı Emrah Bacaksız, İSOMDER Çorum İl Başkanı Abdullah Gökgöz, AGD yöneticileri ve öğrencilerinin katıldığını söyledi.

Fetih programının ardından Sultan Ahmet Cami, Beyazıt Cami, Minyatürk, Eminönü, Büyük Cami, Eyüp Sultan Cami ve en son olarak Merkez Efendi Mezarlığında Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın kabrini ziyaret eden AGD heyeti,  daha sonra Pendik’te bulunan (Pendik İKEV AGD Öğrenci Yurdu) İlim Kültür ve Eğitim Vakfı yönecilerini ziyaret etti.

Heyet, vakıfta yenen öğle yemeğinin ardından İstanbul’dan ayrılarak, Anadolu Gençlik Derneği’nin her yıl düzenlediği gençlik ve fetih şöleni için Kocaeli İsmet Paşa Stadyumu’na geçerek fetihe programına katıldı. AGD Çorum Şube Başkanı Bekir Uyanık, Ayasafya ve İstanbul’un fethi ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

‘AYASOFYA İÇİN MÜCADELEYE DEVAM’

“Ayasofya, İslam dünyası için önemli bir sembol. İstanbul'umuz nasıl hakkın batıla üstünlüğünün timsali olmuş bir şehirdir, aynı şekilde Ayasofya Camii de İstanbul'umuzun fethinin sembolüdür. Ayasofya Camii hakkın Batılı kuşatmasıdır. İlay-ı kelimetullah aşkının remzidir. İslam'ın Avrupa'daki varlığının tacıdır. İstanbul'un İslam şehri oluşunun en kadim nişanesidir. Fatih Sultan Mehmet'in vakfıdır. 1934 yılında hukuksuz bir şekilde Bakanlar Kurulu kararı müze haline getirilen Ayasofya yıllardır mahzun bir haldedir. Ayasofya'nın müzeye dönüştürülmüş olması kendini bu coğrafyaya, bu coğrafyayı da kadim bir medeniyetin fütuhat anlayışına bağlayan herkes bu mahzunluğu yüreğinde hissetmektedir. Ayasofya Camii'nin açılması talebinin ne Sultan Ahmet Camii'nin ne de Firuz Ağa Camii'nin cemaate yetip yetmemesiyle bir ilgisinin olmadığını bu coğrafyanın tarihine duyarlı olan herkes bilmektedir. Ayasofya'nın gerçek hükmü şahsiyetine kavuşturulması, hem Fatih'e bir vefadır, hem de İslam'ın bu coğrafyadaki belirleyiciliğinin bir teminatıdır. Bütün gücümüzle Ayasofya Camii için mücahedemize devam ediyoruz. İstanbul'un Fethi'nin 563. yıldönümünde Ayasofya Camii'nin açılmasını istiyoruz.



AYASOFYA'DA FETİH NAMAZI 

Ayasofya'nın İslam dünyası için önemli bir semboldür. “İstanbul'umuz nasıl hakkın batıla üstünlüğünün timsali olmuş bir şehirdir. Aynı şekilde Ayasofya Camii de İstanbul'umuzun fethinin sembolüdür. Ayasofya Camii hakkın Batılı kuşatmasıdır. İlay-ı kelimetullah aşkının remzidir. İslam'ın Avrupa'daki varlığının tacıdır. İstanbul'un İslam şehri oluşunun en kadim nişanesidir. Fatih Sultan Mehmet'in vakfıdır. 1934 yılında hukuksuz bir şekilde Bakanlar Kurulu kararı müze haline getirilen Ayasofya yıllardır mahzun bir haldedir. Ayasofya'nın müzeye dönüştürülmüş olması kendini bu coğrafyaya, bu coğrafyayı da kadim bir medeniyetin fütuhat anlayışına bağlayan herkes bu mahzunluğu yüreğinde hissetmektedir. Ayasofya Camii'nin açılması talebinin ne Sultan Ahmet Camii'nin ne de Firuz Ağa Camii'nin cemaate yetip yetmemesiyle bir ilgisinin olmadığını bu coğrafyanın tarihine duyarlı olan herkes bilmektedir. Ayasofya'nın gerçek hükmü şahsiyetine kavuşturulması, hem Fatih'e bir vefadır, hem de İslam'ın bu coğrafyadaki belirleyiciliğinin bir teminatıdır. Bütün gücümüzle Ayasofya Camii için mücahedemize devam ediyoruz. İstanbul'un Fethi'nin 564. yıldönümünde Ayasofya Camii'nin açılmasını istiyoruz.”



İSTANBUL'UN FETHİ İNSANLIĞIN HAYRINA HİZMET ETTİ


Bu yıl İstanbul'un Fethi'nin 564. yıldönümüdür. 564 yıl önce gerçekleşen İstanbul'un Fethi, öncelikle İslam'ın yani hakkın batıla galibiyetine en güzel bir timsaldir. İstanbul'un Fethi ikinci olarak yeryüzünde adaletin zulüm karşısında hakimiyetini perçinlemiştir. Bu muhteşem fetih üçüncü olarak İslam'ın Avrupa'daki varlığına teminat olmuştur. İstanbul'un Fethi ile birlikte dördüncü olarak asırlarca insanlara kan kusturan Bizans ortadan kaldırılmıştır. İstanbul'un Fethi beşinci olarak inanmış bir kumandanın ve onun inanmış askerlerinin karşısında hiçbir engelin dayanamayacağını göstermiştir. Aynı şekilde bu fetih, inancın emrindeki teknolojinin kana, gözyaşına ve katliama sebep değil, bilakis insanlığın hayrına vesile olacağının da bir göstergesi olmuştur.


DÜNYAYA YÖN VERDİ


İstanbul, modern zamanların ortaya çıkardığı herhangi bir metropol kent değildir. İstanbul, dünyanın gidişatına yön vermiş, İslam alemine payitahtlık yapmış, İslam birliğinin ve İslam kardeşliğinin timsali olmuş bir şehirdir. İstanbul, Mekke'nin, Medine'nin ve Kudüs'ün teminatı olmuş bir beldedir. İstanbul, Endonezya'dan Fas'a İslam coğrafyasının bağımsızlığının garantörü olmuş bir merkezdir. Nitekim İstanbul'un zayıfladığı bir dönemde de tüm İslam dünyası emperyalist işgallere açılmıştır. Filistin, Bosna, Çeçenistan, Afganistan, Eritre, Moro, Arakan başta olmak üzere dünyanın birçok mazlum halkı ve ülkesi hep İstanbul'a dair bir umut beslemişlerdir. Çünkü yeryüzünde akan kanın durması, huzur ve barışın tesis edilmesi İstanbul'umuzun yeniden dünyaya yön vermesi ile mümkündür. İşte böyle bir öneme haiz İstanbul'umuzun fethinin 564 yıldönümünde düzenlediğimiz bu kutlamalar, tüm İslam alemi için yeni bir kutlu yürüyüşün ayak sesleridir."



Son Güncelleme: 15.05.2017 13:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165