AHDE VEFA İYİ BİR ŞEYDİR

Hitit Üniversitesi yönetimi, geçtiğimiz Mart ayında üniversitenin 10.’cu, Meslek Yüksek Okulu’nun 40. kuruluş yılı nedeniyle bir dizi etkinlikler düzenledi.

03 Mayıs 2016 Salı 08:52
 AHDE VEFA İYİ BİR ŞEYDİR


MUSTAFA DEMİRER/HABER-YORUM

Hitit Üniversitesi yönetimi, geçtiğimiz Mart ayında üniversitenin 10.’cu, Meslek Yüksek Okulu’nun 40. kuruluş yılı nedeniyle bir dizi etkinlikler düzenledi.


Bu kapsamda meslekî eğitimin önemine dikkat çeken konferans ve paneller düzenlendi. Yıllardır yetersiz binalarda öğretim hizmeti veren meslek yüksek okuluna yapılan modern kampüs renkli bir törenle açıldı. Açılış programında MYO’nun kuruluşunda emeği geçenlerin isimleri bazı salon ve mekanlara verildi, davete icabet edenlere teşekkür plaketleri takdim edildi.


Olup biten gelişmeleri pür dikkat takip ederken, Hitit Üniversitesi’nin omurgasını oluşturan Tıp Fakültesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hastanenin gelişip büyümesi, yeni devreye sokulan merkezler, ilçe hastaneleri, büyük şehirlere yapılan sevkler, Çorumlu’nun yaşadığı perişanlıklar ve dahi memleketin sağlığı aklıma düşüverdi.


Devletin, hükümetlerin millet adına yaptıkları yatırım ve hizmetlerde siyasetçilerin ve bürokratların emekleri yadsınamaz. Hepsine müteşekkiriz. Lakin, rutinin dışında bulunduğu görevde özel bir çaba ve gayret sarfederek hizmeti  memlekete taşıyanlara ayrı bir  vefa borcumuz olmalı.


Gelelim sadede;


Siyasi yönünü bir kenara bırakırsak, 3.5 yıl Sağlık Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Agah Kafkas’ın Çorum’un sağlığına yaptığı yatırım ve hizmetleri hatırlamakta fayda var.


Kafkas’ın girişimleri sayesinde Sağlık Bakanlığı’na bağlı Çorum Devlet Hastanesi ile Hitit Üniversitesi arasında ‘Afiliasyon Protokolü’ imzalandı. Tıp Fakültesi’nin yapılandırılması ile birlikte Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde profesör, doçent ve yard. doçent titrine sahip akademisyen öğretim üyeleri hizmet vermeye başladı.


Kardiyovasküler Cerrahi Servisi (KVC) ve Tüp Bebek Ünitesi başta olmak üzere çok sayıda yeni merkez Çorumlu’nun istifadesine sunuldu. Bazı ilçelere yeni hastaneler yapıldı. Merkez ve ilçe hastanelerinin cihaz, personel ve alt yapı ihtiyaçları anında giderildi. Büyükşehir hastanelerinde bulunan branşlarda akademisyen hekimler Çorum’a geldi. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri açıldı. AMATEM devreye girdi. Ankara ve Samsun’dan sonra bölgenin en büyük ve en modern şehir hastanesi memlekete kazandırıldı. Örnekleri çoğaltmak mümkün.


Hal böyle olunca Agah Kafkas’ın isminin sağlık yatırımları arasında yer alan bir merkeze, üniteye, servise  verilmesi hem emeğe teşekkür hem hatırlanma hem de ahde vefa açısından önemli olsa gerek.

Son Güncelleme: 03.05.2016 08:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fahri arslan 2016-05-03 17:26:53

Mustafa kardeşim. Söylediklerine sonuna kadar katılıyorum.

Avatar
Dodurga Beyi 2016-05-03 20:05:52

İmzamı atıyorum

Avatar
fatih senol 2016-05-03 21:55:22

Coruma hizmet edenin kiymeti olmaz vermezler cok yerinde bir haber

Avatar
İlhan AŞKIN 2016-05-04 01:19:32

Sevgili Müdürüm güzrl ve anlamlı bir konuya deginmissiniz.Yazdıklarınıza katılıyorum. Siyasilerin hizmet getirme görevi ve ödevi vardır bu makamlar zaten hizmet yerleridir Halkımız hizmet edecegini düsündügü icin Agah beyi önce vekil daha sonrada vekilligindeki hizmetindrn dolayıda bürokrat yapılmış iline ülkesine hizmet getirmiştir.VEFAYI Karşılıklı göstermisiz..☺.Ben başka bir acıdan bakmak istiyorum ve merak ediyorum.Myo kuruluşunun 40.yılında etkinlikte,20 yıla yakın Müdürlük yapmış ve akademik birçok eseri bulunan Çorumun yetiştirdiği değerlerden olan Prof.Dr İrfan ÇAĞLAR hocaya AHDE VEFA Gösterilip MYO da ismi biryere verildi mi? Merak ediyorum Verdilerse:sizin yazınızda da bahsettiginiz MYO zor şartlardan bugünlere gelmesinde önemli şahsiyettir AHDE VEFA yapılmış diye düsünürüm verilemişse AHDE VEFA Bekleyen birsürü kriterler çıkartıp Neye kimlere göre AHDE VEFA terim.Saygıyla.Yazılarını ilgi beğeniyle takip ediyor saygılar sunuyorum

Avatar
hasan kara 2016-05-04 08:30:16

Ağah beyin coruma yaptikları çok ama ne yazıkki hatırlanmıyor.

Avatar
İsmi lazım değil 2016-05-04 17:16:40

Durun bakalım kampüsler yeni yapılıyor bir sürü bina inşaat halinde nerden biliyosunuz bunlardan birine verilmeyecegine ön yargılı olmayalımm bu vatana kim bir çivi çaktıysa kim bir tuğla koyduysa ve vesile olduysa hepsinden allah razı olsun...

Avatar
Ahmet Tuna 2016-05-04 17:40:57

Son pişmanlık fayda etmez maalesef bizler Agah beyi eleştiriyorduk yanılmışız Agah bey değil o Agah baba imiş bilemedik Çorum'a yaptıkları hizmetler ortada nam körler bilmiyorsa yapacak birşey yok Allah böylelerine vicdan versin şu yeni yapılan hastanenin adı Agah Kafkas olsa nede güzel yakışır

Avatar
recepgur 2016-05-04 17:57:17

çoruma bugune kadar yapılar enbüyük yatırım agah bey zamanında yapılmıştır onuniçin mınettarız keşke agah bey gıbıler hep var olsa mınetarız
recepgur