Ahlatcı, piyangoya yeniden talip

Milli Piyango İdaresi'nin özelleştirilmesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal "Milli Piyango İdaresi için 6 Mayıs'ta ilana çıkacağız. 5 Ağustos'ta ilk teklifleri almış olacağız" dedi.

05 Mayıs 2016 Perşembe 10:36
Ahlatcı, piyangoya yeniden talip

Milli Piyango İdaresi'nin özelleştirilmesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal "Milli Piyango İdaresi için 6 Mayıs'ta ilana çıkacağız. 5 Ağustos'ta ilk teklifleri almış olacağız" dedi.

Çorumlu İşadamı Ahmet Ahlatcı, " İhaleye yeniden katılacağız. Bizim daha önceki ihalede sıkıntı yaşatan dolar kurunun sabitlenmesine yönelik taleplerimiz vardı. Bus sorunlar da giderildi. Milli Piyango ihalesini alacağımızı düşünüyoruz" dedi.    

İHALE SÜRECİ

Milli Piyango İdaresi’ne ait şans oyunlarının özelleştirme 15 Temmuz 2014 tarihinde ihalesi yapılmıştı. Karşılığı nakit olmak üzere planlama, tertip etme ve çekiliş düzenleme hakkı Milli Piyango İdaresine ait olan şans oyunları lisansının 10 yıl süre ile topluca verilmesi suretiyle özelleştirilmesi ihalesine Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu, ERG-Ahlatcı Ortak Girişim Grubu, Turkish Lottery Holding B.V katılmıştı. Açık attırmanın sonunda Milli Piyango ihalesinde en yüksek teklifi 2 milyar 755 milyon dolarla Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu verirken, Çorumlu işadamı Ahmet Ahlatcı’nın Ankara’dan ERG ile oluşturduğu ortak girişim grubu, 2 milyar 750 milyon dolara kadar çıkmıştı. 

Milli Piyango ihalesinin yapıldığı 15 Temmuz 2014’te 2.12 TL olan dolar kurunun, son ödeme günü olan 15 Nisan 2015’te 2.70 TL’ye yükselmesi üzerine, ihalede en iyi teklifi veren Net Holding, ödemeyi gerçekleştirmemişti. 

Bunun üzerine, ihalede en iyi teklifi veren 2. ortaklık olan Ahlatçı-ERG grubuna, Milli Piyango’nun alımı için şans doğmuştu. Bunun üzerine finansman bulmak için harekete geçen Ahlatçı Kuyumculuk’un sahibi Ahmet Ahlatçı, “Kur farkı bir problem. Ortağımızla görüşüp bir değerlendirme yapacağız” demişti. 
Ahlatçı-ERG grubu, aradan geçen zamanda gerekli parayı bulamadı.  

TÜRKİYE’NİN BEŞİNCİ BÜYÜK ÖZELLEŞTİRMESİ OLMUŞTU


Milli Piyango özelleştirmesi Türkiye’nin bugüne kadarki en büyük beşinci özelleştirmesi olmuştu. Türkiye’nin şimdiye kadar yapılan en büyük özelleştirmesi Türk Telekom’un yüzde 55’inin 14 Aralık 2005’te yapılan blok satışı oldu. Satıştan elde edilen gelir 6,55 milyar dolar oldu. Türk Telekom’u 2012’de yapılan Köprü ve Otoyol ihalesi izledi, ihalede en yüksek teklif 5,7 milyar dolar oldu. Üçüncü en büyük özelleştirme ise Tüpraş’ın yüzde 51’inin 26 Ocak 2006’da blok satışla 4,14 milyar dolara satılmasıyla gerçekleşti. Dördüncü büyük özelleştirme 2,77 milyar dolar ile Erdemir, özelleştirmesi oldu. 27 Şubat 2006’da Erdemir’in yüzde 46,12’si blok olarak satıldı. Türkiye’nin beşinci büyük özelleştirmesi bugün yapılan Milli Piyango oldu. İhalede verilen en yüksek rakam 2 milyar 755 milyon oldu.

Milli Piyango İdaresi 6 şans oyunu düzenlemekte ve 2015 yılı bilet satış ve diğer gelirleri toplamı 2,5 milyar lira olarak gerçekleşti.

(haberexen.com)

Son Güncelleme: 05.05.2016 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.